Ontmoeten… neem even de tijd!

Ik schreef dit artikel vlak voordat ik weer naar huis ging, na een hele mooie tijd in India / Goa. Ik had veel zon, zee en zand gezien, mij ontspannen en hernieuwde energie, vele inzichten opgedaan. Lekker gewerkt… Thuiskomen is echter ook heerlijk. Een periode van hernieuwde ont-moetingen. Veel mensen had ik maanden niet gezien. Mijn vrouw / geliefde / levenspartner ook al weken niet. Het vooruitzicht om haar en hun weer te zien trok me. Oh, heerlijk om weer onder de mensen te zijn, onder vrienden te zijn, geliefden weer te ont-moeten.

Maar we weten allemaal dat de dingen weer snel wennen. Dat na een heftig weerzien de oude patronen zich weer snel aan dienen en dat (als je niet oppast) de dagelijkse “sleur” er gauw weer is. Voor mezelf en ook voor jullie daarom dit artikel. Een manier om nog meer, om blijvend te genieten van elkaar steeds weer ont-moeten…. Niet alleen van toepassing na een periode van scheiding, maar eigenlijk voor alle ont-moetingsmomenten. De cirkel van ont-moeten… Zo zou het altijd kunnen werken!

Voelen dat je “bent”

Om iemand te ontmoeten is het handig als je zelf aanwezig bent. Check eerst bij jezelf of je dat wel bent / kunt / wilt zijn. Sluit je ogen, adem rustig in en uit. Zoek jezelf, ga even met je adem mee naar binnen. Zoek de rust, de ontspanning van ZIJN. Adem bewust en adem je zo rond en vol, dat je hele lichaam vol levensenergie zit…. Dat je stroomt, bruist….

Los en natuurlijk ben je dan plots aanwezig. Omkara heeft er een mooie song over gemaakt: “Remember who you are”. Je voelt opeens je aanwezigheid; en op dat moment weet je weer wie je werkelijk bent. Maskers vallen af. Je bent niet meer je persoonlijkheid (mind-body) of zoals je zou moeten zijn in de ogen van de buitenwereld, nee, je bent weer (even) wie je werkelijk bent. Dat is geen gedachte, geen emotie, maar een intens gevoel ergens van binnen uit: vanuit de kern van jouw zijn: de verbinding met je ziel. Een gevoel dat je “bent”.

Artikel de Cirkel van ontmoetenWeten wat jouw intentie is

Als je onbewust door het leven gaat, ben je nauwelijks voorbereid op wat datzelfde leven je brengt. De dingen overkomen je. Bewustzijn onderscheidt ons van de dieren. Of het nu groots is of klein, we zijn niet voor niets hier op aarde. Of je nu een telefoongesprek voert, naar een zakelijke bespreking gaat, of een hartsvriend(in) gaat ontmoeten… Het is mooi om jouw intentie neer te zetten. Wat is jouw bijdrage aan deze ontmoeting? Wat ga jij inbrengen! Welk cadeau breng jij voor hem/haar mee? Visualiseer maar. Je kunt al je aandacht en visualisatievermogen gebruiken. Je kunt al je liefdevolle intenties in dat komende moment stoppen. En eigenlijk kan je hetzelfde doen met elk moment. Jouw intentie heeft een enorme creatiekracht, dus pas maar op wat je wenst…

Elke ont-moeting is in de kern een moment van liefdevolle verbinding (oneness). De keuze is aan jou om dat zo te zien. Ga je voor ont-moeten? Wees dan alvast zelf verbonden met jouw liefde en wees zo open, zo ontvankelijk, zo aanwezig mogelijk. Maak de ont-moeting zo veel mogelijk vrij van condities, laat je verdedigingswerken eens vallen. En besef dat ondanks al jouw goede bedoelingen een werkelijke ont-moeting niet volgens (jouw) regels hoeft te gaan. Een werkelijke ont-moeting ontstijgt ook elk doel. Dus wees je bewust van je intenties en laat ze dan helemaal los. Laat alle verwachtingen vallen en stel je open voor het volgende moment. Stel je helemaal open voor wat komt.

Contact maken

Want dan komt dat onvermijdelijke moment. Bijvoorbeeld…. je geliefde kom door die deur. Je ziet elkaar, dan kijk je elkaar aan. Vanuit het diepste van je zijn maak je contact. Jullie ogen vinden elkaar in een heerlijke dans, in een geheime taal, in een communicatie die op een heel ander niveau plaats vindt dan normaal. Blijf nog even stil staan. Laat de omgeving verdwijnen. Er is alleen dit moment… Er is alleen nog maar jullie samenzijn. Eigenlijk is er alleen nog maar jullie… Alle afstand is verdwenen, jullie gaan helemaal in elkaar op. Neem even de tijd. Take it slow… Blijf ademen!!! Beleef dit moment helemaal en zo bewust mogelijk.

Artikel de cirkel van ontmoetenMaak letterlijk, of in gedachten, maar een namasté. Alles wat je waarneemt in de wereld is een uiting van het goddelijke. In alles wordt jij weerspiegeld. Zie het goddelijke in de wereld, zie de Goddess in je vrouw. Contact maken gaat erom dat jij de ander kan/wil zien en dat jij gezien wordt. Neem waar met al je zintuigen. Verbind ze maar met je hart. Hoor wat er gezegd wordt en luister ook echt! Praat alleen als dat nodig is en probeer dan ook iets te zeggen. Maak het samenzijn tot iets vreugdevols. Wees speels en afgestemd op de situatie.

Uitwisseling

En dan loopt je langzaam naar elkaar toe. Neem de tijd en blijf kijken. Stap voor stap kom je dicht bij elkaar. Steeds dichter kom je bijeen. Blijf ademen, blijf aanwezig. Voel die vreugde die in je op komt. Dichter bij, steeds intenser… En dan…. Dan is er die innige hug. Twee lichamen die in één schuiven. Blijf ademen, blijf aanwezig, blijf je helemaal bewust van wat je voelt. Neem dat gevoel op in heel je lijf. Zak weg in de armen van de ander. Laat je lichaam maar helemaal open en zacht worden. Elke cel van je lichaam geeft een respons op het lichaam van de ander.

artikel de cirkel van ontmoetenVergeet de tijd, vergeet alles om je heen. Vergeet zelfs waarom je hier was. Blijf ademen en aanwezig. Voel wat je voelt. Voel dat jullie samen zijn. Voel je steeds meer verdwijnen in deze ont-moeting. Niets moet, alles kan. Er is helemaal niets om naar toe te werken. Je kunt ontspannen in elkaars aanwezigheid. Het is goed, het is heerlijk. Voel maar en kruip maar helemaal in dat gevoel. En wat er ook is, het is goed. De kans is groot dat jullie lijven op elkaar gaan reageren. Een heerlijke warme gloed die door jullie lijven trekt. Opwinding maakt zich misschien van je meester. Of je voelt jullie harten zo kloppen. Het lijkt wel of er één hart ontstaat. Eén wolk van zachte, warme, liefdesenergie. Een wolk waarin het goed toeven is. En misschien voel jij je zelfs overmand door “iets” wat maakt dat je onbelangrijk wordt. Je geliefde is alles voor je. Oh zo heerlijk….

Hoe dan ook is er de uitwisseling. Dat kan zijn in woorden en/of met een aanraking. Blijf niet aan de kant staan: “Become involved”. Lééf! Maak de ont-moeting zo intens en totaal als mogelijk. Hou jezelf niet terug. Voel de bruisende energie in en tussen jullie. Voel de uitwisseling, verbind je met jouw intentie en voel de toenadering. Zoiets gaat dieper en dieper: stap voor stap, laag na laag ontmoeten jullie elkaar. Mentaal, lichamelijk, een hartsverbinding… Het kan zo maar gebeuren. Het kan gaan zo ver gaan als jij maar wilt / kan toelaten. Gisteren is niet meer, morgen komt misschien niet, leven doe je NU, er is alleen dit moment. Je kunt je hele ziel en zaligheid kwijt in dit moment. Let go, smelt weg in de verbinding. Vergeet je omgeving, laat grenzen vervagen, laat de tijd stil staan. Dit is een samengaan in het moment. Geniet van alles wat er is. Laat eens een stilte vallen en let dan op the Power of Silence…

Contact verbreken

Ontspannen, rustig en bewust maak jij je dan weer los. Besef dat deze ontmoeting in alle vrijheid was. Let-go. Geniet maar lekker na. Als er vreugde / liefde was, laat dan dat gevoel maar helemaal door je heen stromen, zodat je het in je op kunt nemen. Zodat je vreugde / liefde wordt…. Wekenlang… Probeer het contact wel helemaal af te ronden. Misschien was er iets wat je niet fijn vond. “Likes” en “dislikes” zijn als ladingen die je bij je kunt blijven dragen. Gooi de dislikes heel bewust van je af. Accepteer ze en laat ze gaan. Zorg voor een afronding! Spaar geen ballast op in je leven. Niet nodig.

artikel de cirkel van ontmoetenKlamp je niet vast aan wat was, geef ruimte, geef de vrijheid aan het volgende moment. Ga je niet hechten aan wat was, misschien beleef je het nogmaals, misschien ook niet. Er is geen garantie, geen commitment, het leven is onzeker. Als je merkt dat je uit je evenwicht bent geraak tenslotte, neem dan even tijd om je evenwicht weer terug te vinden. Laat de dingen niet onafgemaakt en maak je klaar voor het volgende moment.

Cirkel rond

En dan is de cirkel rond…..
Klaar voor het volgende moment.
Klaar voor een nieuwe ont-moeting


 

Naschrift

Ik realiseer me dat bovenstaande beschrijving een beetje heel veel geënt is op een (aanstaande) ont-moeting met mijn echtgenote. Haha sorry! Toch is de cirkel van ont-moeting m.i. met een beetje goede wil geschikt om in veel situaties toe te passen.

– De telefoon gaat…. Ben je erbij? Wat zijn jouw intenties voor dit gesprek?
– Je stapt naar buiten… Hoe ga jij je buurman ontmoeten?
– Je hebt een bespreking… Kun jij je collega’s daarin ook echt ontmoeten?
– Je ontmoet een vriend, familielid, kennis… En dan?

Durf jij in het moment te leven?
Niet een beetje, zozo te leven, maar volop, intens, totaal, met al je levensenergie….
Ga jij voor middelmatigheid of voor YoY!
Aan jou steeds het antwoord….

ttttThis post has already been read 567 times!

Artikel: En dan ont-moet je elkaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *