Verlangen naar Verbinding

Hebben we niet allemaal een groot verlangen naar verbinding? Is iedereen niet op zoek naar liefde en waardering? Het antwoord is natuurlijk ja. Maar zijn die twee dingen wel hetzelfde? Als je op zoek bent naar liefde en waardering, dan is dat een zoektocht buiten je. Je zoekt in de buitenwereld liefde, je wilt graag vanuit de buitenwereld waardering. Logisch toch? Ja, dat wel…. Alleen het werkt niet. Zelfs als je omringd wordt door hele liefdevolle mensen (en dat wordt je), dan nog komt vroeg of laat het moment dat je teleurgesteld wordt. Dat aan je behoefte aan liefde en waardering niet wordt voldaan. Dat je negatieve zelfbeeld wordt bevestigd. En dan stort het hele ego-bouwwerk om je te beschermen tegen pijn (en het zoeken naar genot) in elkaar. Dan voel jij je niet gezien, niet geliefd, niet in verbinding. Dan voel jij alsnog de pijn. Dan lijkt het alsof iedereen alleen maar met zichzelf bezig is. Dan voel jij je niet in verbinding.  Je hunkering naar verbinding neemt toe. Een eindeloze, uitzichtloze vicieuze cirkel.

Maar hoe dan wel?

Volgens mij is de enige weg naar verbinding de weg naar binnen. Verbinding met jezelf en daamee verbinding met de ander, verbinding met het bestaan. Neem verantwoordelijkheid voor je gedachten, je gevoelens, je handelen. Zoek het niet buiten je, maar richt je liefde, richt je bewustzijn naar binnen. Verbinding komt van binnen. Want als jij niet van jezelf houdt, wie dan wel? Afscheiding is een illusie die ontstaat doordat we ons afsluiten van wie we zijn. We hebben vroeg geleerd dat we niet altijd mogen zijn wie/zoals we zijn. En dat deed pijn. Het ego en al de conditioneringen in je mind probeert ons te behoeden voor herhaling van die pijn. Maar doordat ons ego de boel overneemt, sluiten we ons af van onze levensenergie. (Seksuele) energie wordt onderdrukt, stroming gekanaliseerd en energie wordt tot “aanvaardbare” proporties terug gebracht. Om erbij te horen, wordt je levensenergie gaandeweg uit je geknepen.

Maar het omgekeerde kan ook.

Leven in vreugde en overvloed! Als je ontspant en je levensenergie weer laat groeien. Je bent niet voor niets op deze aarde. Zie jouw bestemming, jouw potentie maar als een ontkiemend zaadje dat groter en groter groeit. Laat je Life-Force maar aanzwellen door je ontspannen en het leven toe te laten. Stoppen met zoeken, minder (druk) doen. Alles is er al. Voel! Voel de diepe, intense trilling van je zijn. Ontmasker de fratsen van je ego die het altijd maar anders wil (het is nooit goed), altijd maar dáár naar toe wil (want dan….). Het leven is hier en NU. Ontspan, adem en laat het leven toe. Laat ook in de ont-moeting met een ander je levensenergie eens zijn werk doen. Doe eens niets en kijk wat er gebeurd. Wees zelf aanwezig en neem de ander waar. Focus op je hart en maak je open, warm toegankelijk.

Laat je zien en zie de ander.

 Waar ben je bang voor? Kijk je angsten maar eens recht in het gezicht. Ga er deze keer eens niet tegen vechten, maar omvat je irritatie, angst, schuld of schaamte. Je bent zoals je bent. Je bent perfect, precies zoals je bent. En ja misschien morgen weer anders. Verbinding met jezelf betekent dat alles gezien mag worden. Je goede kanten, je mindere kanten. Verbinding maken met jezelf, met anderen is je kwetsbaar durven opstellen. Het is jouw keuze. Wees vastberaden, slim en flexibel. Ga misschien open en dicht afhankelijk van de situatie. Soms minder en soms meer in verbinding. En ja, je zal best nog eens gekwetst worden. Jouw intentie en hartsverlangens maakt dat je leert van je fouten. Dat je groeit in liefde en bewustzijn. Voel de rust, de vrede die dat geeft. Geniet van de harmonie, synchroniciteit in de verbinding. Die verbinding is er gewoon, zolang jij hem kan toelaten. En als radio gekkenwerk (je mind) dan toch weer van zich laat horen….. Ga er niet tegen vechten, neem de gedachten maar waar zonder je ermee te verbinden. Wees eens lief voor jezelf. Adem en focus op je hart(sverlangens). Verbind je weer met wie je bent. Word weer open, zacht, warm, toegankelijk. Open je ogen en kijk om je heen. Wat zie je? Mooie mensen….. Een mooie wereld….

Geniet ervan en geniet van de gelukzaligheid van verbinding. Bliss is for you!

Leven in vreugde en overvloed.

ttttThis post has already been read 1484 times!

Artikel: Verlangen naar verbinding
Getagd op:        

Eén gedachte over “Artikel: Verlangen naar verbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *