Vragen en antwoorden over Sacred Yoni HealingDe meest gestelde vragen en antwoorden rond Sacred Yoni Healing

Vraag: Is Sacred Yoni Healing alleen voor vrouwen die seksueel misbruikt of anderszins getraumatiseerd zijn?

Antwoord: Nee, Sacred Yoni Healing is een prachtige ervaring voor elke vrouw. Het helpt vrouwen (nog) meer in contact met hun vrouwelijkheid te komen, met hun liefde, hun kracht en hun mededogen. Het helpt hun liefde voor zichzelf te voelen, maar ook om liefde te delen. Vanuit hun hart, met een open lichaam (yoni). Het helpt hun zich open te stellen voor de man, voor de mannelijke energie en voor lovemaking.

De ervaring van veel vrouwen is dat er ook zonder misbruik veel spanning in en rond de yoni kan zijn. Dat maakt dat zij zich soms niet prettig voelen in en met hun eigen lijf en dat zij gespannen zijn als het op vrijen aankomt. Ofwel zij kunnen hun lichaam/yoni niet makkelijk openen, zodat zij niet toegankelijk zijn, ofwel zij geven hun lijf “weg”, laten het gebeuren, maar zijn er met hun hart niet bij, hun hart is gesloten.  Dat kan te maken hebben met allerlei ervaringen. Zowel fijne als nare; zowel met angst als met verwachtingen. Het hoeft niet te gaan om grote trauma’s op seksueel gebied, zoals verkrachting of aanranding. Of zoals abortus, curettage, of buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het kan ook gaan over  miskramen en bevallingen. Over ongewenste seks met een -op zich misschien best wel geliefde- partner. Het kan ook subtieler zijn. Als de seks sneller gaat dan waar je al klaar voor bent. Als je onbevredigd achterblijft. Het gevoel te willen klaarkomen en het lukt niet. Het gevoel te “moeten” klaarkomen en het lukt niet. Fysieke en emotionele spanningen kunnen door Sacred Yoni Healing geheeld worden. 


Vraag: Bestaat de cursus uit het leren geven van een Yoni-massage?

Antwoord: Het leren geven van een mooie Yoni-massage is niet specifiek het doel van de cursus. Natuurlijk speelt de Yoni-massage een belangrijke rol bij de Yoni-healing, en besteden we daar de nodige aandacht aan. Maar er zijn veel meer onderdelen in de cursus, die een belangrijke rol spelen. En al die onderdelen samen zorgen voor healing.


Vraag: Zijn we straks drie dagen lang met alleen de Yoni bezig, in de vorm van massage of aanraking of aandacht?

Antwoord: Nee, een vrouw is veel meer dan haar Yoni. Het hele lichaam en vele aspecten van haar vrouw-zijn worden letterlijk of figuurlijk aangeraakt. Er is een langzame, heel zorgvuldige opbouw in het samenzijn van de partners. Hierbij is ook vele aandacht voor communicatie (vertellen en luisteren), samen stil zijn en voelen, meditaties om de liefde tussen de partners te laten stromen en andere vormen van intimiteit in het samenzijn.


Vraag: Is Sacred Yoni Healing allleen voor stellen die als partners door het leven gaan?

Antwoord: Sacred Yoni Healing brengt geliefden nog dichter bij elkaar en werkt dus ook versterkend op de relatie. Andersom is in een liefdesrelatie vaak al een bepaalde vertrouwdheid en veiligheid aanwezig. Maar zoals bij zoveel levenservaringen geldt ook hier, dat de persoonlijke ervaring van grote invloed is, los van of je met je meditatie/cursus-partner samenleeft. Voor ieder van jullie is dit een ervaring die je ook mee kunt nemen in je contact met anderen. Het brengt een stuk persoonlijke ontwikkeling, die je in je verdere leven en relaties meeneemt. Wel is het van belang, dat de partners elkaar kennen, vertrouwen en bereid zijn een dergelijke intieme ervaring samen te delen. De cursus is daarom niet voor singles, die elkaar nog helemaal niet kennen.


Vraag: Moeten we al die intieme dingen doen in één ruimte met anderen samen?

Antwoord: De cursus wordt aan meerdere koppels tegelijk aangeboden. Het is dus van groot belang, dat iedereen voldoende privacy heeft om zich vrij en veilig te voelen. Als je als stel samen een dergelijke intieme ervaring aangaat, vraagt het van hen, hun aandacht totaal bij elkaar te houden en niet bij anderen. Dat vraagt bewustzijn. “Ben ik totaal aanwezig bij mijn eigen partner?” is de vraag die deelnemers zich steeds zullen stellen, of die wij als begeleiders hen zullen laten stellen. Dat brengt dan ook gelijk met zich mee, dat anderen zich niet gestoord hoeven te voelen door aandacht van anderen. Daarnaast zorgen we voor voldoende fysieke ruimte om de couples heen, zodat iedereen in een eigen space kan zijn.


Vraag: Kan ik wel aan de cursus deelnemen als ik ongesteld ben?

Antwoord: Ja, dat kan zeker wel. Ten eerste ben je dat waarschijnlijk niet elke keer, dus misschien valt het helemaal niet samen met onderdelen van de cursus waarbij je daar last van zou hebben. Veel belangrijker is echter, dat de menstruatie een bij uitstek vrouwelijk gebeuren is, dat erkenning, respect en liefde verdient, en geen schaamte en gene. Maar omdat we nu eenmaal zijn zoals we zijn, en je je er wellicht toch niet helemaal comfortabel bij zou kunnen voelen, is het gebruik van een zogenaamde Softcup misschien een handig hulpmiddel. De softcup is een flexibel cupje dat je inwendig draagt. Het sluit zich om de baarmoedermond en vangt de menstruatie-vloeiïng op. De softcup is comfortabel, en je voelt het niet zitten nadat de cup is ingebracht. Voor meer informatie hierover kijk onder meer hier . Verder zullen we zorgen voor beschermend materiaal voor de matrasjes, alsmede chirurgische handschoenen voor de man, die dat liever heeft. Daarmee denken we dat je je vrij kan voelen om je toch ook inwendig te laten helen.


Vraag: Is Sacred Yoni Healing een alternatief voor therapie voor mijn traumatische ervaringen?

Antwoord: Niet in de zin dat we je aanraden je therapie op te geven voor deze cursus. Als je denkt dat je therapie nodig zou kunnen hebben, raadpleeg dan iemand die je vertrouwt en je een goed advies kan geven. Sacred Yoni Healing kan je helpen emotionele en fysieke spanningen los te laten, het helpt bij je persoonlijke ontwikkeling en brengt je in je kracht, maar het is geen therapie!


Staat jouw vraag hier niet bij? Het is wel goed om je te realiseren, dat je in een aantal situaties beter op je gevoel kan afgaan, dan op je hoofd. Als je gevoelsmatig denkt, dat dit iets voor jou/jullie zou kunnen zijn, vertrouw daar dan op. Je hoofd zal niet ophouden vragen te bedenken. Dat is natuurlijk, we zijn niet altijd zo op ons gemak met onzekerheden. Maar als alles wat je tot nu toe gelezen hebt je aanspreekt, dan weet je in je hart al wat goed voor je is. Niettemin kan je altijd contact met ons opnemen via het contactfomulier.

ttttThis post has already been read 1262 times!

Vragen en antwoorden over Sacred Yoni Healing
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *