Connection Breath

Verbinding met jezelf, verbinding met de ander, verbinding met het bestaan. Daar gaat deze meditatie, daar gaat tantra over. De CIRKEL is rond…. Er is geen begin, geen einde, er zijn hoeken, geen afscheiding. Werkelijke verbinding maak je in een cirkel. Er is een beetje verbeeldingskracht voor nodig, maar ga met ons mee met deze “Connection Breath”.

Even opwarmen

Begin met een opwarmertje. Doe de Shakti-shake. Lekker schudden alla Kundalini. De vrouwen visualiseren dat er energie vanuit de aarde via hun stuitje omhoog stroomt. De mannen visualiseren dat er energie vanuit de kosmos via het kruintje omlaag stroomt. Laat je lekker energiek worden.

Verbinding met jezelf

Verbinding met jezelf. In ieder mens schuilt een Shiva en een Shakti. Tantra staat in het teken van de versmelting van deze innerlijke man en innerlijke vrouw. De Shakti stroom staat voor voedende liefde, een stroom die van onder naar boven loopt. De Shiva stroom staat voor verruimende vrijheid, een stroom die van boven naar beneden loopt. We maken de CIRKEL rond. Visualiseer in je eigen lijf een (platte) cirkel van stuit tot kruin.

  • Voor de Shakti’s: aan de achterkant omhoog, aan de voorkant omlaag.
  • Voor de Shiva’s: aan de voorkant omhoog, aan de achterkant omlaag.

Je inademing gaat altijd via de stroom aan de achterkant; de uitademing aan de voorkant. Je bent in één ademhaling rond.


De Connection Breath brengt je verbinding


Verbinding met de ander

Verbinding met de ander. Of er nu een “ander” is of niet. Of de ander het nu weet of niet, Je kunt altijd een cirkel maken met een (denkbeeldige) ander. Voor je staat een Shiva of Shakti. Maak nu met hem/haar een cirkel. Maak (denkbeeldig) oogcontact. Visualiseer nu dat jouw cirkel, niet meer plat is, maar via de ander loopt. De cirkel loopt van/via stuit tot/via jullie hart of 3e oog.

  • Voor de Shakti’s: de opgaande stroom (inademing) loopt in je eigen lijf omhoog, De neergaande stroom (uitademing) loopt in/via de Shiva voor je omlaag .
  • Voor de Shiva’s: de neergaande stroom (inademing) loopt in je eigen lijf omlaag, De opgaande stroom (uitademing) loopt in/via de Shakti voor je omhoog.

Ook deze cirkel is in één ademhaling rond.

Connection Breath: yin-yang-stad-parkVerbinding met het bestaan

Verbinding met het bestaan. Ook met het leven zelf kun je een cirkel maken, stel het je maar voor. Als het helpt… dat is ook gewoon een (reusachtige) Shiva of Shakti. Maak nu dezelfde cirkel wijdser, groter. Expand…. Maak contact met de grootheid genaamd leven… . Visualiseer nu dat jouw cirkel verbinding maakt met alles en iedereen. Iedereen die je tegenkomt, elke boom, elk dier, alles….. Voel je verbonden met het bestaan.

  • Voor de Shakti’s: zoek het contact met het mannelijke element in de wereld.
  • Voor de Shiva’s: zoek het contact met het mannelijke element in de wereld.

Ook deze cirkel is in één ademhaling rond. Geef je er aan over. Laat de controle los. Speel, zing, dans, wees dankbaar. Draai de cirkel eens om en voel hoe heerlijk dat is. Laat alle cellen van je lichaam meedoen aan deze cirkel. Leef….

Ga even liggen, relax

De Connection Breath kam best intens binnenkomen. Zeker als je hem met een ander doet. Als dit het geval is, neem dan samen een rust / relax periode. Sluit de meditatie dan altijd af door elkaar te bedanken.


Online Tantra is ook mogelijk. Zie Online Tantra Leren

ttttThis post has already been read 313 times!

Maak kennis met de Connection Breath