longhi-en-kasmirische-shawl

Longhi’s

Longhi is het zuid-indiase woord voor sarong, of pareo, maar in alle gevallen gaat het over hetzelfde: een omslagdoek. Met name in zuid-India een kledingstuk dat door mannen gedragen wordt i.p.v. een lange broek. Voor ons ziet het er soms wat apart uit, met een overhemd erboven, maar daar de gewoonste zaak van de wereld. En als je er eenmaal aan gewend bent best praktisch ook.

Door vrouwen wordt het niet niet veel gedragen. Waarom er verder zo ontzettend veel verkocht worden, ook in kleuren, die de mannen niet dragen, heb ik niet kunnen achterhalen. Maar voor ons komt het goed uit, want het is een “kledingstuk”, dat in tantra-workshops en bij massages enorm goed van pas komt.

Wij maken er veel gebruik van. Als je zo’n kledingstuk draagt, compleet anders dan wat wij -behalve op het strand- gewend zijn, kom je als vanzelf even buiten je gewone sfeer. Andere kleding geeft een ander gevoel. En even in een ander gevoel stappen…. of liever IN je gevoel stappen, ja, dat willen we wel graag in een tantra-workshop. En dus gebruiken wij ze erg graag in onze heel speciale tantrische rituelen.

Longhi’s zijn handig voor echt van alles en nog wat. Om tijdens een tantrische massage te gebruiken, om iemand toe te dekken.longhi's-en-kasmirische-shawls Om op te liggen, om om je heen te slaan. Tijdens workshops, maar ook op het strand. De meeste longhi’s zijn zo mooi, dat ze ook gezien mogen worden, en je kan ze dragen als shawls over je kleding heen.

Wat ook leuk is, en wat niet zo veel mensen weten is, dat je longhi’s heel leuk en makkelijk zó kan knopen dat je een leuke rok, bloes of jurk hebt. Superleuk aan het strand of op een warme zomeravond.

In de filmpjes hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden. Klik er maar eens op:

film-longhi-dragenfilm-longhi-dragen

 

 

 

 

 

Omdat er veel vraag naar longhi’s blijkt te zijn, en ook omdat het in Nederland best moeilijk is om er aan te komen, bieden we nu echte Indiase longhi’s in de webshop aan.


Shawls

longhi's-en-kasmirishce-shawlsOp mijn zoektochten in de indiase shopjes kwam ik ook prachtige kashmirische shawls tegen. Ik heb er daar een aantal van uitgezocht en ik zorg dat ze, als je dat wil, bij jou terecht komen. Kasmirische shalws zijn van diverse makelij. Ze kunnen dunner en zachter zijn, of dikker en extra mooi bewerkt. Verschillende maten, met toevoeging van zijde of katoen, maar altijd met kashmirische wol als basis. En ze hebben twee dingen gemeen: ze zijn prachtig om te zien en lekker warm. Dat maakt ze uitermate geschikt om als meditatiedoek te gebruiken. Als je wat langer stil zit en afkoelt dan zijn deze shawls heerlijk om te dragen. Maar ze zijn ook dermate mooi, dat ze een zeer sierlijke aanvulling op je garderobe zijn.Ln20 09 Longhi Bloem Oranje 3

Maar we hebben ook mooie, dunne, zachte, voile shawls. Prachtig accesoire bij je kleding.

 


 

Doeken

In de webshop vind je ook nog een aantal mooie doeken, die geschikt zijn om als kleed voor je dressoir, of op je tafel of altaartje te gebruiken zijn. Om aan de muur te hangen in je (workshop of privé) ruimte.  Verder een aantal Indiase kledingstukken, zoals de bekende Ali-Baba-trousers (yoga-broeken).

Ben je op zoek naar één van deze artikelen, kijk dan eens in onze webshop


 Online Tantra en Meditatie’s

CD-leven-in-vreugde-en-overvloedGeleide meditatie meet your inner lover -2 - SatoriHoewel het op deze pagina met name gaat over (het gebruik van) longhi’s en shawls, wil ik toch niet nalaten je te vertellendat we in de webshop ook een mooie dubbel-CD met 10 prachtige meditaties aanbieden: “Leven in Vreugde en Overvloed”, met meditaties van Satori, en daarnaast een groeiend aantal losse meditaties.

Ook hiervoor kan je dus terecht in de webshop van Tantra-YoY

ONLINE TANTRA

OTL TOT flyer-instapcursusOTL GOT flyer-online-tantra-trainingBen je op zoek naar meer, zoals een online kennismaking met tantra, kijk dan eens op onze website ONLINE TANTRA LEREN. Daar bieden we in tantra-instapcursus “a Taste of Tantra” aan, en een meer uitgebreide tantra-cursus “de Geheimen van Tantra”

 


 

Longhi’s – pareo’s – omslagdoeken – shawls – en meer
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *