Passion of the Heart

Onderstaand een summiere beschrijving van de Tantra-YoY meditatie “Passion of the Heart”. Een meditatie om je liefde, je levensvreugde helemaal tot leven te laten komen. Je kunt deze meditatie alleen doen maar het liefst met ’n tweeën. Veel plezier!

Geleide meditatie Passion of the Heart – ca. 35-45 min


Introductie

Passion of the Heart is een uitvloeisel van de vele wonderen die wij ervaren in ons hart.
• Thuis: het hart is ons thuis, de zetel van onze ziel. Lekker rustig en stil
• Evenwicht: is ons hart komt zoveel samen: boven/beneden, body, mind and soul
• Liefde: het hart is een heel warme plek, vol onbegrijpelijke, onvoorwaardelijke liefde
• Sprankeling: het hart is ook een plek vol leven, vibratie, sprankeling, uitstraling
• Vredig: het hart is een vredige plek, vol acceptatie en compassie
• Wijs: het hart is een reservoir vol wijsheid, van-zelf-sprekend de stem van het hart.
• Helend: het hart is een plaats zonder obstakels, met helende krachten, transformatie
• Verbindend: het hart is de plek van verbinding, van geven en ontvangen, samen
• Zingevend: de plek van hartsverlangens, onze doel in het leven.

De Passion of the Heart is geïnspireerd op een aantal wonderen. Op de eerste plaats is het hart een hele mooie plek om je Life-Force te voelen. Als je in je hart bent voel je de bijzondere vibratie van het hart. Het is een levendige, dartelende, sprankelende energie. Daarnaast zoeken we de verbinding, lekker samen, aanraken en aangeraakt worden. De combinatie is heerlijk. We doen de meditatie in een aantal fasen: eerste even lekker bewegen, energie maken, dan de focus op ons hart in een korte ademmeditatie. Dan sprankelen en dan een aanraak- contactmeditatie. Zorg goed voor jezelf, En-YoY.

Fase 1 Shakti Shake

Een opwarmertje, even lekker energie maken. Beweeg je lichaam, ontspan je en schut je los. Laat alle spanning uit je lijf wegvloeien. Stel je maar voor dat het in de aarde verdwijnt. Laat op je uitademing alles maar los….

Fase 2 Hart

Conscious breathing into the heart. Ga lekker rustig en stil zitten en richt je bewustzijn op je ademhaling. Neem waar wat er in je lichaam en geest gebeurt en laat het gaan. Je focust steeds op je ademhaling. Je haalt bewust en zo volledig mogelijk adem. Maak dan contact met je hart. Laat je hart zich maar helemaal vullen. Stel je maar voor dat bij elke ademhaling je hart gevuld wordt met liefde. Laat je hart zich meer helemaal vullen zodat je kunt overstromen.

Fase 3 Sprankel!

Hoe voller je wordt, hoe meer het naar buiten uitstraalt. Laat je lichaam maar stralen. Laat je hele lichaam zich maar vullen op je inademing. Breidt je aanwezigheid, breidt je liefde steeds meer uit. Je hele lichaam wordt gevuld. De grenzen van je lichaam worden voelbaar. Stel je maar voor dat je over gaat stromen. Dat jij jezelf uitbreidt tot buiten je lichaam. Ook je aura wordt helemaal met liefde gevuld. Op je inademing raak je gevuld en breidt zich at steeds uit. Op je uitademing breid jij je ook steeds uit. Je aura, de ruimte om je heen wordt gevuld met de liefde die jij uitstraalt. Je bent een liefdesbron, je straalt liefde uit… Laat de energie vooral uit je ogen spetteren. Sprankel!

Fase 4 Loving touch

Na verloop van tijd, als de muziek wisselt (of eerder of later) open je ogen. Kijk je partner aan vol YoY en levensvreugde. Sprankel! Laat je ogen spreken! Maak contact, raak elkaar aan met je ogen. Blijf sprankelen. Smile, be happy… Breng dan ook liefdesenergie naar je handen. Laat je handen maar volstromen en tintelen…. Wrijf als het nodig is je handen. Visualiseer dat de liefdesenergie in je handen stroomt. Je handen tintelen, sprankelen, dartelen…. Kijk dan eens hoe je elkaar wilt aanraken. Volg de energie, volg de impulsen uit je hart en je handen. Laat het maar ontstaan. Ze zoeken als-van-zelf hun weg. En-YoY.

Fase 5 Samen liggen (zolang als je wilt)

Op een bepaald moment ga je samen heerlijk liggen. Geniet ervan. Geniet van elkaar. Geniet van je leven. Leef in Vreugde en Overvloed.

Tantra YoY meditaties: Hartmeditatie, ontdek de kracht van je hart


ttttThis post has already been read 782 times!

Meditatie: Passion of the Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *