“Versmelting”

Lepeltje lepeltje

Introductie

Jullie hebben deze meditatie gedaan op onze workshop. Onderstaand staat hij nog eens summier beschreven. De meditatie heet Versmelting. Samen met je meditatiepartner  ga je zo veel mogelijk in de versmelting. Maak daarbij zoveel mogelijk huid-huid contact; trek uit wat je uit durft te trekken. Straks gaan jullie lepeltje lepeltje liggen, pak er kussens bij voor je (hoofd)gemak. Zoek een rustig muziekje uit voor bij de meditatie. Reken qua tijd op een uurtje.

De meditatie heeft drie delen.  Eerste deel. We ademen in door de neus, uit door de mond. Belangrijk in dit deel van de meditatie is de afstemming op elkaar – synchroniciteit. Zoek even een manier (geluid op de uitademing) om te weten wanneer jij/je partner in/uitademt. Klein trucje dat in de meditatie vanzelf weer weg valt. Lekker liggen/ademen/samen zijn.

In het tweede deel van de meditatie gaan jullie tegengesteld gaan ademen. Dit betekent: als de man uitademt, ademt de vrouw in en vice versa. Je ademt altijd in en uit via je eerste chakra.

Energi cirkelOp je inademing trek jij je energie steeds een stukje meer omhoog. Op je uitademing visualiseer je dat jouw adem/energie bij je partner via het eerste chakra naar binnen gaat. Zo ontstaat er een schommel in een mooie U-vorm.

In het laatste deel maken we één energie stroom. Twee lichamen worden als één. De mannelijke energie vermengt zich met het vrouwelijke. We maken eerst nog heel bewust een cirkel, maar dan stoppen we alle activiteit. Gewoon samen zijn… ZIJN.


Synchroniciteit

Deel 1 – Synchroniciteit – minimaal 10 minuten!

Fase 1a – Synchroon ademen. 
Ga maar lekker lepeltje lepeltje liggen. De man achter, de vrouw voor. Zoek een comfortabele positie. God, leg je arm maar relaxt over je Godin heen. Adem door de neus in, door je mond uit. Synchroniseer jullie adem. Zoek een manier om dit te doen en relax.

Fase 1b: Dieper ademen. 
De vrouw gaat nu dieper ademen: buik, borst, keel (volledige ademhaling); de man volgt.

Fase 1c: 3e oog ademen. 
Begin te ademen door je 3e oog; de energie gaat met je inademing mee naar beneden; en komt met de uitademing weer omhoog naar/uit je 3e oog; blijf (weer) synchroon ademen.

Optie: Voeg de Hong-Sau mantra toe: als je inademt “hoor” je Hong, als je uitademt “hoor” je Sah.

Fase 1d: Samen zijn.
Op een gegeven moment stoppen jullie al het “doen”. Jullie liggen/ademen/zijn samen.


Deel 2 – Energie delen, schommelen – 10 minuten of meer.

Fase 2a: Start schommelen. 
De mannen gaan nu de energie door hun 1e chakra naar de vrouwen “sturen”. Maak maar een sturend geluid (uitademing) en beweeg/kantel je bekken een beetje. De vrouwen merken/voelen dit, bewegen mee en gaan tegengesteld ademen.

Zij ontvangen in hun 1e chakra. Blijf steeds afgestemd, in harmonie. Voel je onderlijf warm worden en verbind je, versmelt daar met je partner. Laat je verbeeldingskracht je helpen. Visualiseer…
Adem / visualisatieschema: 1 <> 1

Fase 2b: Hoger schommelen. 
Neem nu de energiestroom mee omhoog naar je 2e chakra. De schommel gaat hoger. De mannen “sturen” en de vrouwen ontvangen nog steeds via hun eerste chakra, maar de energie gaat verder omhoog/omlaag. Omdat het een schommel is “geven” de vrouwen de energie ook weer terug op hun uitademing (en de mannen ontvangen dus op de inademing). Voel de eerste twee chakras maar warm worden. De grenzen van jouw lichaam en het lichaam van je meditatiepartner vervagen.
Schema: 2 – 1 – 1 – 2.

Fase 2c: Schommel omhoog naar het 3e chakra (zonnevlecht).
Schema: 3 – 2 – 1– 1 – 2 – 3.

Fase 2d: Schommel omhoog naar het hartchakra.
Schema: 4 – 3 – 2 – 1– 1 – 2 – 3 – 4.


Versmelten

Deel 3 – Versmelten – zo lang je wilt….

Fase 3a: 
Als de schommel het hartchakra heeft bereikt, kan het mannelijke en het vrouwelijke verder versmelten. Via de rootchakra en het hartchakra kan een Cirkel of Love ontstaan. Een cirkel die door de man en de vrouw loopt. Een cirkel die door alle lagere (1 t/m 3) chakra’s loopt. Het hart is het integratiecentrum.

Qua visualisatie kunnen de mannen zich voorstellen dat zij hun lifeforce door hun eerste chakra (geslacht) geven aan de vrouw. De vrouw ontvangt de energie in haar Yoni en brengt het omhoog naar het hart. Vanuit hun hart geven de vrouwen al hun (liefdes)energie aan de man. De man ontvangt de energie in zijn hart en brengt het via de chakra’s weer naar beneden. Het is een gesloten energiecirkel.
Schema: 4 – 3 – 2 – 1– 1 – 2 – 3 – 4   4 – 3 – 2 – 1– 1 – 2 – 3 – 4  etc

Fase 3b: Stop al het doen en versmelt.
Als de ademhaling doorgaat: prima, maar stop het “doen”. Just BE PRESENT, BE ONE.

ttttThis post has already been read 1109 times!

Meditatie: Versmelting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *