Praktische informatie Sacred Yoni Healing

Tantrameditatie

Het doel van tantra is om te ZIJN. Helemaal in het hier en nu, helemaal zoals je bent, helemaal gelukkig, verbonden…. Thuiskomen in jezelf. Genieten, in liefde en bewustzijn. Dat gelukzalige éénheidsgevoel. EénZIJN. De workshops van Tantra-YoY staan dus ook in het teken van (samen)zijn. We zoeken de rust en ontspanning die het mogelijk maakt om naar binnen te gaan, in verbinding met ons centrum te komen. De meeste meditaties doen we dan ook in stilte. Woorden brengen ons in het hoofd, en we willen nu juist richting centrum/hart. We spreken ook van meditatie omdat de nadruk ligt op ZIJN en niet op DOEN. Tantrameditaties zijn er niet voor om te presteren (!), maar om te ervaren.

Bij tantrameditatie neemt het laten stromen van je levensenergie een belangrijke plaats in. We willen je dat laten voelen. Dat is een lijfelijk gebeuren, dat we o.a. stimuleren met aanraking, dans en actieve (Osho) meditaties. Omdat seksuele energie een essentiële bron van levensenergie is, “gebruiken” we deze ook bij/door onze meditaties. Energie is overal, stroomt overal. In ons, door ons. Als we ons daar eenmaal van bewust worden, merken we hoe mooi dat is.  Tantrameditatie betekent voor ons ook dat de richting van de energie (de intentie bij de meditatie) altijd gericht is op liefdevol (samen)Zijn.  Tantra-YoY is genieten, In liefde en bewustzijn, dat zijn de kernbegrippen die voor ons bij tantrameditatie horen.


Dagen en cursussen

Naast dagworkshops organiseren we ook en meer-daagse cursussen voor (gelegenheids)stellen. Er zijn dagen met specifieke thema’s in het kader van het tantrapad voor “Lovers”, zoals Verdiep je relatie, Closer together en Tantrische Seks. Voorbeelden van de cursussen zijn: De geheimen van tantrische massage en The Tantric Lovers Touch. De inhoud komt zo veel mogelijk voort uit onze persoonlijke ervaring, die wij graag overdragen. Ons nieuwste thema is “Sacred Yoni Healing”.


 

Sfeer / kleding

Bij de Sacred Yoni Healing hoort wat ons betreft een intieme en warme sfeer. Tantra-YoY is genieten. We besteden daarom ook extra aandacht aan de tantratempel. Mooie, rustige meditatieruimte, lekker warm, kaarsje, geurtje, muziekje, wat lekkers om te drinken en te knabbelen. Qua kleding hebben we er voor gekozen om in longhi’s te mediteren. Dit zijn mooie, lichte omslagdoeken die je om je middel (mannen) of rond je lijf (vrouwen) kunt draperen. Je bent zo dus niet naakt, maar ook niet normaal gekleed. Even wennen misschien, maar de ervaring leert dat het snel went en het samenzijn bevordert. Neem dus een longhi mee, of laat even weten dat je er geen hebt. We hebben ook longhi’s die je kunt kopen.


Hoe ziet een Sacred Healing dag er uit?

Ontvangst

We ontmoeten elkaar bij in de tantratempel en nemen daar even rustig de tijd voor.
Er is een kopje koffie of thee als je zin hebt. Even aankomen, even rustig acclimatiseren.

Ochtendmeditaties

Als we geland zijn beginnen we met de meditaties. De opbouw is zo dat jullie langzaam meegevoerd worden op het pad van Yoni Healing. De opbouw is heel rustig, en wordt veel tijd genomen voor allerlei aspecten die er toe bijdragen dat jullie je op je gemak voelen, zodat we in alle rust het tantrapad naar Yoni Healing kunnen bewandelen. Tussen de tantrameditaties door zijn er pauzemomenten om wat te drinken, lekker samen te zijn, te rusten.

Lunch

Er is tijd voor een korte lunch. Tantra-YoY vraagt jullie voor de lunch wat lekkere dingen te eten en te drinken mee te nemen. Ook de inwendige mens mag niet vergeten worden toch? Genieten met al je senses… Zo hebben we halverwege de dag een mooi rustmoment ingebouwd.

Middagmeditaties

Na de lunch pakken we de rust en stilte weer op en gaan we lekker (terug) naar ons hart. Je zult merken dat jij je dan al heel anders voelt dan ’s morgens. En gaandeweg voeren we jullie mee verder de diepte in. Ook ’s middags zijn er pauzemomenten.

Afsluiting
Rond half zes is de meditatiedag afgelopen. We ronden samen de dag af en wensen jullie en goede terugreis!


Overige praktische informatie

Tijd

Je bent welkom tussen:                                              10.00 – 10.30 uur
Programma                                                                   11.00 – ca. 17.30 uur

Locatie

Nog nader te bepalen, centraal Nederland

Lunch

We vragen iedereen iets te eten en/of te drinken mee te brengen.
Daarmee stellen we een “buffet” samen, waar we samen kunnen genieten van wat iedereen meegebracht heeft.

Inschrijven

Je geeft je op door je in te schrijven, je gaat hiermee ook een betalingsverplichting aan. Inschrijving is alleen mogelijk voor (gelegenheids)stellen. We nemen van te voren contact met je op om je verwachtingen af te stemmen.  Je kunt bij je inschrijving ook gelijk opgeven of je (als er teveel deelnemers zijn) op de reservelijst wil staan. De ervaring leert dat er soms toch mensen door bijv. ziekte moeten afzeggen. Dan kan je alsnog deelnemen. We behouden ons het recht voor mensen van deelname uit te sluiten.

 

ttttThis post has already been read 713 times!

Praktische informatie Sacred Yoni Healing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *