YoY soetra 1: Sla de opening tussen twee ademtochten gade

Als de adem binnenkomt – dat is naar beneden –
en net voor hij weer naar buiten gaat – dat is naar boven –
het heil… de zegen!

Wees je bewust van die twee momenten en van wat er gebeurd. Sla het moment gade waarop je adem binnenkomt, sla het gade. Gedurende een enkel moment, is er geen ademhaling. Je ademt in, je ademhaling stopt en je ademt weer uit. Je ademt uit, je adem stopt dan weer even en je ademt in.

Voordat de adem binnen komt en naar buiten gaat, adem je even niet. Dan kun je “het” ervaren, want als je niet ademt dan ben je niet in de wereld. Inkomende adem is wedergeboorte, is leven, uitgaande adem is de dood. Met elke ademhaling ga je dood en wordt je weer geboren.

De waarheid kennen wil zeggen datgene kennen wat niet geboren wordt en ook niet sterft: wat eeuwig en altijd is. Als je het hiaat kunt voelen, zegt Shiva, dan ervaar je het heil, de zegen. Dan heb je verder niets meer nodig. Je bent gezegend. Het is gebeurd.   Zo’n eenvoudige techniek om de waarheid te kennen? Probeer het eens en je ontdekt waar het om gaat. Het is ontdekken wat er al is..

Wat moet je doen? Wordt je allereerst bewust van je inkomende adem. Sla die gade, vergeet alles. Kijk hoe je adem binnenkomt. Zie de weg die je adem aflegt, voel hoe je neusvleugels beroert worden en laat de adem binnen. Ga volkomen bewust met de adem mee, naar beneden, naar beneden, blijf erbij. Hol niet vooruit, blijf niet achter, ga gelijk op met je adem. Adem en bewustzijn moeten één worden. Als de adem naar binnen gaat, ga jij naar binnen. Dat is het enige manier om het punt tussen twee ademtochten waar te nemen. Beweeg mee op het ritme van de adem, ga mee naar binnen, mee naar buiten. In – uit, in – out.

ttttThis post has already been read 557 times!

YoY soetra 001: Sla de opening tussen twee ademtochten gade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *