YoY soetra 005: Vestig je aandacht op het derde oog

Doe je ogen dicht. Focus ze op een plek tussen de twee wenkbrauwen. Focus ze in het midden, met je ogen dicht, alsof je er met twee ogen naar kijkt. Richt alle aandacht op dat punt. Aandacht is voedsel voor het derde oog. Als je er aandacht aan schenkt, komt het tot leven. Als de aandacht er is, zul je voor het eerst iets vreemds gewaarworden. Je krijgt het gevoel of gedachten aan je blik voorbij trekken. Gedachten trekken voorbij en jij bent er getuige van.

Als je aandacht op het derde oog gefocust is, gebeuren er twee dingen: Het ene is dat je getuige wordt. Het andere is dat je in staat bent de essentie van adem, prana te voelen. Je ademt prana in, niet alleen lucht.

Het vervolg van de meditatie: als jij je innerlijke blik op het derde oog hebt gericht, stel je dan voor dat prana je hoofd vult. Deze verbeeldingskracht is bijzonder krachtig. Als je aandacht in het derde oog is,  hoef jij je alleen maar iets voor te stellen en het gebeurt. Stel je voor dat de essentie je hele hoofd vult, vooral je kruin.

En zodra jij je dat voorstelt is die plek gevuld… …en laat het vandaar… van de kruin van het hoofd ….neerdalen als licht. De essentie van prana regent als licht van je kruin naar beneden. En door die regen van licht voel jij je verfrist, herboren, volkomen nieuw. Dat is wat we verstaan onder een innerlijke wedergeboorte.

ttttThis post has already been read 483 times!

YoY soetra 005: Vestig je aandacht op het derde oog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *