YoY soetra 012: Laat jezelf gewichtloos worden

“OP EEN BED OF EEN STOEL, LAAT JEZELF GEWICHTLOOS WORDEN, VOORBIJ DE MIND.”

Je zit hier. Voel gewoon dat je gewichtloos wordt, er is geen gewicht. In het begin voel je dat er gewicht is, maar ga door om je gewichtloos te voelen. Het komt. Als er geen gewicht meer is, dan ben je geen lichaam meer, want het gewicht behoord je lichaam toe, het is niet van jou. Je bent gewichtloos.

Dit is waarom er zoveel experimenten zijn gedaan. Gewicht is het kenmerk van alle materie. Zelf zonnestralen zijn gewogen door wetenschappers. Wetenschappers hebben lang geloofd dat er niets anders is dan materie. Dus als iemand dood gaat, als iets het lichaam verlaat, dan moet het gewicht veranderen. Maar het gewicht veranderd nooit, het gewicht blijft hetzelfde. Je bent geen materie.

Als je deze techniek van gewichtloosheid probeert, dan moet jij jezelf voorstellen als gewichtloos. En niet alleen voorstellen, maar ook daadwerkelijk voelen dat je gewichtloos bent. Als je blijft voelen, voelen, voelen, dan komt er een moment dat jij jezelf realiseert dat je gewichtloos bent. Je bent het al, dus je kan het ook ieder moment realiseren. Jij moet jezelf -de-hypnotiseren. De hypnose is dat je gelooft dat je een lichaam bent en dat je daarom gewicht voelt. Als jij je kan de-hypnotiseren in de realisatie dat je geen lichaam bent, dan zal je geen gewicht voelen.

De geest heeft ook gewicht, maar je bewustzijn is gewichtloos. Om je bewustzijn te voelen, moet jij je gewichtloos voelen. Dus probeer het: lopend, zittend, slapend, je kunt het uitproberen. En je weet het al: als je happy bent, voel jij je altijd gewichtloos. Want als jij je gelukkig voelt, op zo’n blissful moment, vergeet jij je lichaam volkomen. Als je verdrietig bent voel je meer gewicht. Alsof iets je naar beneden trekt. Je kunt je lichaam niet vergeten, daarom voel je het gewicht ervan. De zwaartekracht wordt veel sterker. In happiness ben je gewichtloos. Als je zorgen hebt, of verdrietig bent, voel jij je zwaarder. In diepe meditatie, als jij je lichaam volkomen bent vergeten, kan je loskomen, leviteren.

SIDDHASAN, de manier waarop Boeddha zit, is de beste manier om gewichtloos te worden. Zit op de aarde, niet op een stoel of iets, maar gewoon op de vloer. Het is het beste als je ook naakt bent. Naast staan, zorgt deze manier voor de minste werking van de zwaartekracht. Zittend in de Boeddha houding, gesloten, je benen zijn gesloten – en als je handen ook zijn gesloten, dan helpt dat, want dan wordt je innerlijke elektriciteit een circuit. Zorg dat je ruggengraat recht is.

Met je ogen gesloten, breng jezelf in balans, center jezelf. Leun naar rechts en voel de zwaartekracht, leun naar links en voel de zwaartekracht; leun naar voren en voel de zwaartekracht, leun naar achteren en voel de zwaartekracht. Zoek dan het centrum waar de minste zwaartekracht te voelen is, waar het minste gewicht te voelen is en blijf daar. Vergeet dan je lichaam en voel dat je geen gewicht bent – je bent gewichtloos. Ga dan door om die gewichtloosheid te voelen. Plotseling word je gewichtloos; plotseling ben je niet het lichaam. Dan ga je ook je mind voorbij, want je mind is ook onderdeel van je lichaam. Materie heeft gewicht, jij hebt geen enkel gewicht. Dat is de basis van deze techniek.

ttttThis post has already been read 433 times!

YoY soetra 012: Laat jezelf gewichtloos worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *