YoY soetra 016: Neem de zintuigen op in je hart

GEZEGENDE, ZOALS ZINTUIGEN WORDEN OPGENOMEN IN HET HART, BEREIK DE KERN VAN DE LOTUS.

Kijk naar de wereld! Als de mensen in hun hart zouden zijn, zou de wereld dan zo harteloos zijn? Deze wereld is een optelsom van ons allemaal, dus zit er ergens iets niet goed. Er is geen hart. Kijk maar eens naar jezelf. Ben je werkelijk een gevoelsmens? Er zijn scholen en universiteiten om het verstand te trainen, maar er is geen plek waar het hart aandacht krijgt. Het hart komt tekort. Aan het verstand wordt hard gewerkt en daardoor is het alom aanwezig. We zijn eigenlijk vergeten dat ons hart bestaat, of dat jij je hart kan trainen.

Bij iemand die op het hart te werk gaat, voert alles naar het hart, alles. Als je van hem houdt, vertelt zijn hart hem dat, niet zijn hoofd. Bij een verstandsmens komt de reden op de eerste plaats, dan volgt de liefde. Voor een gevoelsmens komt de liefde op de eerste plaats en dan volgt de rest. Wat moet je dus doen als je deze techniek gebruikt? Bid! Probeer het. Kijk met je hart. Je kunt het op veel manieren doen, maar Bid! Meditatie is meer een zaak van het hoofd, gebed is meer een zaak voor het hart.

Raak iemand aan: als je in je hart bent, gaat de aanraking ogenblikkelijk naar je hart, voel je een zekere warmte, zijn hand en jouw hand pakken zich samen. Je voelt dat iets van zijn hand in de jouwe overgaat, er is een ontmoeting, een warmteoverdracht. Die warmte komt van het hart. Die kan nooit uit het hoofd komen want het hoofd is altijd koel… koud, berekenend. Die warmte is alleen maar een vorm van geven: energie geven, innerlijke trillingen geven, leven geven. Als zo iemand je omhelst, dan voel jij je diep van binnen met hem versmelten. Doe je ogen dicht en voel de verbinding vanuit je hart.

Je luistert naar muziek. Luister er niet naar met je hoofd. Vergeet je hoofd, heb het gevoel dat je geen hoofd hebt, dat er helemaal geen hoofd is. Als je naar muziek luistert, luister dan met je hart. Laat je hart meetrillen. Doe dat met alle zintuigen. Laat je zintuigen opnemen in je hart. Voel steeds beter hoe ieder zintuig je hart binnengaat en ermee versmelt.

Het hart is de lotus. Ieder zintuig is het ontluiken van de lotus, van de blaadjes van de lotus. Je zintuigen zullen je naar je hart brengen en je hart zal een lotus worden. Die hartlotus zal een centrum voor je zijn. Als alleen je hart in bedrijf is, dan zal je liefde, gebed worden. Je geliefde wordt goddelijk. Je geliefde wordt een deur. Je liefde zal je centreren in je hart en als je eenmaal daar gecentreerd bent, val je vanzelf heel diep in je (navel)centrum.

ttttThis post has already been read 381 times!

YoY soetra 016: Neem de zintuigen op in je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *