YoY soetra 019: Zie met ogen gesloten je innerlijk wezen

ZIT OP JE ACHTERWERK, ZONDER STEUN VAN HANDEN OF VOETEN. PLOTSELING “DE CENTRERING”.

Wat moet er gebeuren? Twee dingen zijn nodig. Ten eerste moet jij je lichaam gevoelig maken, anders werkt deze techniek niet. Probeer deze eenvoudige methode. Je kunt dit doen met elk deel van het lichaam; zo wordt je lichaam gevoelig. Voel je linkerhand of je rechterhand. Eén van beide. Voel je linkerhand. Vergeet je hele lichaam en voel slechts je linkerhand. Probeer dan te voelen wat er gebeurt in je hand. Welke sensatie ook, registreer het; een sensatie, jeuk, een kleine beweging…. Neem alles waar; neem waar wat er gebeurt.

Doe dit elke dag, op zijn minst drie weken lang. Gedurende de dag, doe het 10-15 minuten. Voel je linkerhand en vergeet je hele lichaam. Na drie weken zal je voelen dat je een nieuwe linker, of een nieuwe rechterhand hebt. Hij zal zo gevoelig zijn. Je zal je bewust worden van vele minieme en delicate sensaties in je hand.

Als het met je hand gelukt is, probeer het dan met je achterwerk. Dan, als jij je achterwerk kunt voelen, als je achterwerk erg gevoelig is geworden, als je alles kan voelen gebeuren van binnen,
dan is je bewustzijn samengevallen met je achterwerk. Dan ben je klaar voor deze techniek. Zonder steun van voeten en handen, zit alleen op je achterwerk.

Wat moet je doen? Zit op de grond. Sluit je ogen. Voel dat je billen de grond raken. Omdat je billen gevoelig zijn geworden, kan je voelen dat één bil de grond meer raakt dan de ander. Verplaats je gewicht van de één naar de ander, en beetje voor beetje, vindt de balans. Balans betekent dat beide billen hetzelfde voelen. Je gewicht op beide billen is precies hetzelfde. Op het moment dat beide billen in balans zijn, plotseling… THE CENTERING. Door dit evenwicht wordt je plotseling in je navelcentrum geworpen. Raak je in balans van binnen, raak je gecentreerd van binnen.

De plek waar je centreert is niet belangrijk, het proces van centrering wel. Of het nu is je hart, in je hoofd of in je achterwerk, of waar dan ook. Het is — en als er geen onbalans is. Plotseling geeft de balans je de centrering.

ttttThis post has already been read 420 times!

YoY soetra 019: Zie met ogen gesloten je innerlijk wezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *