YoY soetra 022: Richt je aandacht op het verleden

“Laat je aandacht verblijven bij een plaats waar je iets uit het verleden ziet gebeuren en zelfs je vorm, die haar huidige eigenschappen heeft verloren, is getransformeerd. Breng je aandacht zo naar je verleden, dat je vorm verlost van de huidige eigenschappen, getransformeerd wordt. Je herinnert je je verleden, elke gebeurtenis. Je kindjaren, je liefdesaffaires, de dood van je vader of moeder… alles. Kijk erna, maar raak er niet bij betrokken. Herinner het je alsof je iemand anders zijn leven herinnert. En als het wordt afgespeeld op het projectiescherm, blijf aandachtig, bewust, een getuige. Je bent slecht een getuige, een waarnemer.

Dit is een hele, hele elementaire basis techniek. Er zijn vele vormen van deze techniek, je kunt je eigen weg vinden om dit te benaderen. Bijvoorbeeld, als je bijna in slaap valt op de avond, ga terug in de herinnering van de hele dag. Start bij waar je nu bent, gewoon op het bed, het laatste item, en ga dan terug. Heb geen haast, laat alles langzaam voorbij komen, zodat je niets mist. Ga terug en herinner je continue dat je niet betrokken raakt. Bijvoorbeeld, zie jezelf, de gedaante van jezelf, beledigt worden door iemand. Maar blijft helemaal de waarnemer. Wordt niet boos. Raakt niet betrokken. Hij beledigt jou niet, hij beledigt de persoon die er was in de middag. Deze techniek zegt, kijk naar het verleden – je vorm, je gedaante, je uiterlijk is er. De soetra zegt het uiterlijk, jij was er niet. Altijd is alleen je vorm, je uiterlijk betrokken; JIJ ben nooit betrokken.

Deze techniek is ook een ontspanningstechniek. Onverwerkte en onvolledige gebeurtenissen en situaties blijven in de geest hangen en er is geen tijd om ze af te ronden op het moment dat ze gebeuren. Je wordt door deze techniek getransformeerd omdat het een diepe reiniging, een ontspanning is. Dan kun je er achter komen dat je lichaam, je geest, je bestaan in tijd niet je werkelijke realiteit is. De werkelijke realiteit is anders. Gebeurtenissen, situatie komen en gaan zonder je wezen maar in het minst te raken. De gebeurtenis gaat voorbij, het hele leven gaat voorbij: goed en slecht, succes en mislukking, complimenten en verwijten, ziekte en gezondheid, jeugd en ouderdom,
alles gaat voorbij zonder je te raken,

Probeer het. Deze methode is niet moeilijk, je hebt er slechts doorzettingsvermogen voor nodig. Start vanaf vanavond, probeer het en doe het dan ook in de ochtend. En als je voelt dat je in contact bent met deze techniek, probeer het met je hele leven. Neem een dag vrij. Ga naar een rustige plek. Het is goed als je vast en stil bent. Ga liggen op het strand of onder een boom en ga terug in je verleden vanaf dit punt. Ga terug in je verleden, terug, terug en vind het laatste wat jij je nog kunt herinneren. Je zult je verbazen: normaal kun jij je niet veel herinneren, kan je niet verder terug dan tot je vijfde of vierde jaar. Maar als je deze techniek gebruikt, stukje bij beetje ga je dan verder
en op een dag kan jij je de dag herinneren dat je geboren bent.

En als je nog meer moeite doet, kan jij de baarmoeder ingaan. Langzaam maar zeker ga je steeds verder terug en kan jij je het moment herinneren waarop je de baarmoeder binnenging. Je kunt je de dood herinneren van je vorige leven. Op het moment dat je dit kunt, ligt de methode volledig in je handen. Dan kun je gemakkelijk al je vorige levens doorlopen. Dit is een ervaringstechniek en de resultaten zijn formidabel, omdat je nu weet dat je vele, vele levens lang dezelfde onzin hebt geleefd als nu. Je hebt de hele onzin al zo vaak gedaan, opnieuw en opnieuw. Op de dag dat je kunt zien hoe stom deze hele visuele cirkel is, op die dag zul je ontwaken en zal het hele gebeuren een droom worden. En dan wordt je op afstand gegooid, je hebt geen zin alles nog weer eens te herhalen. Verlangen verdwijnt, omdat verlangen niets meer is dan het willen herhalen van het verleden in de toekomst. Als je weet dat je verleden een droom is, verliezen alle verlangens hun kracht. Alle verlangens vallen weg, ze lossen gewoon op en de toekomst verdwijnt. Op het moment dat verleden en toekomst verdwijnen, Ben je getransformeerd.

ttttThis post has already been read 348 times!

YoY soetra 022: Richt je aandacht op het verleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *