YoY soetra 029: Wijd jezelf toe

Toewijding bevrijdt. Bij toewijding wordt de ander belangrijker dan jij. Het heeft met vertrouwen te maken. Vertrouwen wil zeggen zonder enige reden in het onbekende springen. Je wordt verliefd. “Falling in love”… Wat wordt er verliefd, behalve je hoofd? Je valt uit je hoofd! Als je verliefd wordt, val je terug in kindertaal, de woorden van het hart. Liefde maakt de ander belangrijker dan jij. Logica is altijd zelfgericht, de mind is altijd egocentrisch.

De weg van het hart is daarom volkomen tegengesteld. Bij toewijding blijf ik in het duister en jij, gij, de ander, de geliefde, wordt de werkelijkheid. Liefde kan toewijding worden. Bij toewijding geef je je met hart en ziel over. Als je kunt toelaten dat je verdwijnt voor de ander, zul je een transformatie ondergaan.

Toewijding bevrijdt. Daarom vangen we alleen in liefde een glimp van vrijheid op. Als je verliefd bent, denken mensen om je heen soms dat je elkaars slaaf geworden bent. Maar jij vangt soms een glimp van vrijheid op. Liefde is vrijheid, maar geen totale vrijheid. Als liefde toewijding wordt, is ze totaal.

ttttThis post has already been read 389 times!

YoY soetra 029: Wijd jezelf toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *