YoY soetra 030: Zie met ogen gesloten je innerlijk wezen

Zie met ogen gesloten je innerlijk wezen in detail. Zo zie jij je werkelijke natuur. Doe je ogen dicht, zodat er niets meer te zien is. Sluit je ogen en stop alle beweging van je ogen. Sta geen beweging toe. Voel! Voel het alsof je ogen van steen zijn, blijf in deze “stoney” state van de ogen. Doe verder niets; blijf waar je bent. Plotseling op een dag, zul jij je bewust worden dat je binnenin jezelf kijkt. De valse identificatie met het lichaam hebben we alleen maar, omdat we ons lichaam alleen van de buitenkant hebben gezien. Als je aan de binnenkant kunt kijken, wordt de kijker “anders”. Dan kun jij je bewustzijn in je lichaam brengen, van top tot teen.

Op die manier wordt je lichaam zo gevoelig, dat kun jij je bijna niet voorstellen. Als je iemand aanraakt kan jij totaal in je hand zijn, en die aanraking wordt dan transformerend. Als je naar willekeurig welk deel van je lichaam kunt gaan, dan wordt dat lichaamsdeel levend, zo levend… je kunt het je niet voorstellen. Dit is het eerste deel. Daarna kan je naar je mind gaan – diep naar binnen. Betreedt de spelonken van je geest en dan zul je ook loskomen van de identificatie met je mind. Dan zul je zien dat je geest ook een object is waar je naar kunt kijken. Dat wat de geest binnengaat, dat wat de geest kan zien, is niet hetzelfde en anders.

Als jij je lichaam en geest binnengaat en beziet van binnenuit, dan ben je simpel de getuige en deze getuige kun je niet binnengaan. Dat is waarom het je meest innerlijke centrum is, dat wat jij bent. Degene die werkelijk naar binnen gaat, bereikt een punt waar er geen objecten meer zijn, maar slechts de gewaarwording van ZIJN. Weten dat je niet hetzelfde bent dan je structuur is je werkelijk natuur. Dat is wie je werkelijke bent, je authentieke zelf.  Je lichaam gaat dood, maar je ware natuur gaat nooit dood. Je geest gaat dood en verandert, gaat dood en verandert opnieuw, keer op keer. Je innerlijke wezen zelf gaat nooit dood. Je authentieke zelf is eeuwig.


De tantrische KIJK-technieken hebben te maken met de manier van waarnemen. Er zijn bepaalde dingen die je moet begrijpen over de ogen. Ten eerste: de ogen zijn het meest niet-lichamelijke punt in het menselijk lichaam. Ogen zijn het ontmoetingspunt tussen JIJ en je lichaam. Bij je ogen ben je het dichtste bij je lichaam en is je lichaam het dichts bij jou. Het tweede om te herinneren. Je geest, je ziel. Wat er ook binnenin jou is, daarvan kun je flitsen van zien door je ogen. Dit is waarom je alleen in liefde direct en lang in elkaar ogen kan/mag kijken. Ten derde: ogen zijn erg vloeibaar, in beweging, in constante beweging. Als je denkt, bewegen de ogen. Als er geen gedachtes zijn zullen de ogen niet bewegen. En dan een laatste punt, de vierde. De ogen beweging continue van het ene object naar het andere. Als je ze niet toestaat om van A naar B te gaan, dan zullen ze zich binnenwaarts keren.

ttttThis post has already been read 711 times!

YoY soetra 030: Zie met ogen gesloten je innerlijk wezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *