YoY soetra 037: Voorbij woorden en klanken

Geluid is de basis. De hele wereld is gevuld met geluid. Zelfs kinderen die geen taal kennen, gebruiken geluid, gebruiken klanken. Alleen de wereld van de mens is gevuld met woorden. Van combinaties van geluid, van klanken, maken we woorden. En met woorden komen gedachten. En met gedachten komen theorieën, religies, levensovertuigingen, alles.

Deze soetra raadt je aan de omgekeerde richting te bewandelen. Laat eerst alle overtuigingen, je theorieën varen.
Laat dan alle woorden, de letters gaan. Dan neem je ook afscheid van geluid, van gevoel. Doe je ogen dicht en visualiseer in je bewustzijn woorden. Visualiseer de woorden, doe dat eerst als letters: “A, B, C”: dan heel geleidelijk, vergeet de letter “A, B or C”. En hoor ze meer subtiel als geluid, als klank. En voel dan het gevoel bij die klank.
Klanken drukken een gevoel uit. Voel het gevoel.

Boven geluiden zitten woorden, gedachten, theorieën, beneden geluiden bevind zich gevoel. Als je niet “onder” geluid kan komen, kom je nooit uit je hoofd (mind). Zijn is vrijheid; mind is gevangschap.  Voelen is niet je geest (mind): daarom zijn we zo bang om te voelen. Uit je hoofd verlies jij je hoofd, kan je niets controleren, niets meer manipuleren. Gevoel zit net onder je hoofd. Gevoel is de link tussen JOU en je hoofd. Shiva zegt: DAN, ALS JE ZE LOSLAAT, WORDT VRIJ.  Dan.. laat ook je gevoel los.

Als je van geluid naar gevoel gaat, raak je verder verwijdert van je geest (mind). En als je de sprong maakt vanuit je gevoel, spring je in jezelf. Jij bent die afgrond – niet het jij van de mind maar je wezenlijke jij, niet het jij van je opgehoopte verleden, maar jij als heden, hier en nu. Je gaat van de mind naar het wezen, het zijn,  en de brug, de verbindende schakel, is het gevoel.

DAN, ALS JE ZE LOSLAAT, WORDT VRIJ.

ttttThis post has already been read 406 times!

YoY soetra 037: Voorbij woorden en klanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *