YoY soetra 039: Intoneer langzaam een geluid

INTONEER LANGZAAM EEN GELUID, BIJVOORBEELD AUM, ALS HET GELUID DE GELUIDVOLHEID BINNENGAAT, DOE JIJ DAT OOK.

In het universum niets kan bestaan zonder zijn tegenhanger. Schaduw kan niet bestaan zonder licht, leven kan niet bestaan zonder dood.  Er kan geen ochtend zijn zonder avond, geen man zonder vrouw. Geluid bestaat, maar geluid kan niet bestaan zonder stilte. Als je geluid gebruikt om geluidloosheid te ervaren, ben je met meditatie bezig.

Intoneer een geluid, bv A-U-M, langzaam. A-U-M zijn drie basisklanken, atomaire klanken. Voor zover het geluid betreft is Aum het laatste station. Als je verder gaat dan Aum dan ga je verder dan geluid. Dan is er geen geluid. Aum is het laatste geluid. Voorbij Aum kom je in het onbekende, in het absolute.

Je moet beginnen met de klank luid, naar buiten gericht, in te zetten, zodat het voor anderen hoorbaar is. Intoneer het geluid Aum en stem je dan beetje bij beetje op de klank af.  Vergeet alles om je heen. Wordt de Aum, wordt de klank. Houd de toon aan en voel hoe je lichaam zich ermee vult, hoe elke cel meetrilt. Voel je steeds meer volstromen met een subtiele zoetheid.

Naarmate je het intenser voelt en het dieper tot je doordringt, laat je het volume afnemen. Doe het steeds zachter, laat het steeds zachter klinken. Steeds zachter. Want hoe zachter het geluid klinkt, hoe dieper het kan doordringen. Laat het geluid je hart bereiken. Een mantra is pas af als de klank je hart,  de diepste kern van je wezen binnengaat. En hoe ijler het geluid het geluid wordt, hoe intenser je bewustzijn wordt. Maak het geluid zo muzikaal, zo harmonieus, zo subtiel mogelijk,  en luister van binnen met al je aandacht. Want als je niet oplettend bent, val je in slaap en mis je waar het om gaat.

Hoe subtieler de klank, des te waakzamer wordt je. Dan komt er een punt waarop geluid op lost in geluidvolheid (loosheid). En jij in totale gewaarwording. Als het geluid het diepste dal, als het diepste punt, het aller diepste centrum van het dal bereikt wordt, dan heeft je waakzaamheid zijn grootste top, de Mount Everest bereikt. Daar lost geluid op in geluidvolheid (loosheid) en jij in totale gewaarwording.

ttttThis post has already been read 390 times!

YoY soetra 039: Intoneer langzaam een geluid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *