YoY soetra 048: Hou je aandacht bij het vuur aan het begin

“Bij de start van de seksuele vereniging, blijf alert op het vuur in het begin, en door dit te doen, voorkom dat je opgebrand bent aan het eind”. Seks kan een hele diepe vervulling geven, seks kan je terugwerpen op je heelheid, je werkelijke, natuurlijke zijn. Daar zijn vele redenen voor. Seks is iets totaals. Je wordt uit je hoofd geworpen, je bent anders dan anders. Je bent even zonder gedachten; bij seks is je hoofd er niet bij. Er zijn geen redeneringen, er is geen mentaal proces. Als er wel gedachten zijn, dan wordt de seksdaad meer lokaal, iets in je hersenen.

Tantra gebruikt het liefdesspel om je weer héél, weer compleet te maken: vergeet alles en raak met je hele totaliteit, je hele ziel en zaligheid betrokken. Vergeet de beheersing, wordt er zelfs helemaal door in beslag genomen, controleer niets. Wordt het lichaam, wordt het beest, omdat het beest totaal is. Elke cel in je lijf is een sekscel. Je hele lichaam is een seksueel-energie fenomeen. Wanneer je haast hebt in seks, dan wil je alleen maar een ontlading. Het begindeel is meer relaxt, warm. Wees totaal in dit warme begin. Wees niet gehaast om naar het einde toe te komen, vergeet het eind volledig. Blijf bij je geliefde of je minnaar alsof jullie één zijn geworden.

Neem de seksdaad niet als een manier om ergens naar toe te gaan. Gebruik het vrijen niet als een middel, het is een doel in zichzelf. Denk ook niet aan de toekomst, blijf in het heden. Maak de liefde een situatie voor twee mensen om in elkaar op te gaan. Als je geen haast hebt om de vrijpartij te beëindigen, dan wordt seks steeds minder seksueel en steeds meer en meer spiritueel. Een diep, stil samengaan, een versmelting van twee lichaamsenergieën. Dit samenzijn wordt steeds dieper en dieper als de tijd verstrijkt. Als deze vereniging met je geliefde of je minnaar voortduurt,
met geen einde voor ogen, dan kan je gewoon in het begin blijven. En je kan dan versmelten in de opwinding zonder dat het tot een piek leidt. Als je in het begin kan blijven zonder “heet” te worden, door alleen warm te blijven, dan zullen deze twee warmten elkaar ontmoeten. Dan kan je voor een hele lange tijd in het liefdesspel blijven.

ttttThis post has already been read 378 times!

YoY soetra 048: Hou je aandacht bij het vuur aan het begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *