YoY soetra 053: Zelfherinnering

We leven, maar we zijn er ons niet bewust van dat we leven. Wat je denkt dat je bent, ben je niet. Voel dat je bent… Je bent je bewust van alles om je heen, maar je bent je niet van je eigen wezen bewust van het feit dat je bent! Je mind kan alles weerspiegelen, behalve jou. Je kunt anderen wel zien maar niet jezelf.

Deze techniek zegt: als je iets doet – zingt, kijkt, proeft – wees je dan bewust dat je bent, en ontdek het altijd-levende; ontdek in jezelf de stroom, de energie, het leven, dat wat altijd is. Weet wat je bent, wat je ook doet. Zelfherinnering is zonder gedachte, je bent dan volkomen leeg. Voel “Ik ben”. Verwoord het niet. Voel dat je bent. Denk niet, voel. Het is lastig, maar als je volhoudt gebeurd het.

Je loopt onder de bomen, er staat een briesje, de zon komt op. Dat is de wereld om je heen en jij bent je ervan bewust. Sta even stil en herinner je plotseling dat je bent, maar verwoord het niet. Voel alleen maar dat je bent. Je staat dan achter de spiegel. Je bent aan de wereld van de weerspiegelingen ontstegen. De soetra zegt: Wees je bewust dat je bent. Bestaan is genoeg. Of maak van de vraag “Wie ben ik” een meditatie. Luister naar de antwoorden die je krijgt. Maar vertrouw geen enkel antwoord dat de mind je verschaft. Wat je denkt dat je bent, ben je niet. Er komt een moment dat er geen antwoord meer komt. Dat is het juiste moment. Nu nader je het antwoord. Aan wie stel je de vraag? Er is niemand om antwoord te geven. Plotseling stopt zelfs je vraag. Nu ben je.

ttttThis post has already been read 386 times!

YoY soetra 053: Zelfherinnering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *