YoY soetra 054: Voel de bevrediging

Je hebt dorst, dus drink je water. Je ervaart een subtiele bevrediging.  Vergeet het water, vergeet de dorst. Blijf bij dat subtiele gevoel van bevrediging. Wees ervan vervuld, voel de voldaanheid. Maar de mind is een onruststoker. Hij voelt alleen onvoldaanheid. Hij voelt nooit bevrediging, hij voelt zich nooit tevreden. De mind is negatief, je hebt nog nooit het positieve gevoeld. Het leven is echter niet zo ellendig als we het hebben gemaakt. Ellende is alleen maar onze interpretatie.

Gelukzaligheid en ellende zijn onze interpretaties, onze houdingen, onze benadering, hoe we de dingen bekijken. Het is je mind, hoe je de dingen opvat. Onthoud dat en ga je eigen leven eens na. Je mind pikt het negatieve op, verzamelt het en wordt zelf negatief. Deze techniek geeft je een positieve benadering, het volkomen omgekeerde van het gewone denken en zijn werkwijze. Al het bestaande is alleen een raam. Door je te vereenzelvigen met pijn, kijk je uit een raam.
Door één te zijn met een moment van voldoening, een moment van gelukzaligheid, open je een ander raam.

Waar ook bevrediging gevonden wordt, in welke handeling ook, verwezenlijk die voldoening. Voel die, wordt er één mee. Zonder een voorwaarde, waar dan ook! Je ontmoet een vriend en je voelt je gelukkig, je ontmoet je minnaar en je voelt je gelukkig: verwezenlijk dat gevoel. Wees op dat moment gelukkig en maak van dat geluk een toegangsdeur.
Dan verander jij je geestesgesteldheid en valt je steeds meer geluk ten deel. Je mind wordt positief en dezelfde wereld gaat er ander uitzien.

Als je blik op ellende gericht is, dan leef je in de hel. Als je blik op geluk gericht is, wordt diezelfde hel de hemel. Probeer dit eens! Denk vanaf nu, gedurende de hele dag hieraan: steeds als je iets moois ervaart, iets dat je voldoening geeft, iets dat een gevoel van gelukzaligheid in je opwekt: wees je daar dan van bewust. En er zijn veel ogenblikken waarop de hemel vlakbij je is. Kijk om je heen en probeer het gelukzalige te vinden, wees ervan vervuld. Vergeet op dat moment alles. Wees ervan vervuld, weer er één mee. De geur ervan zal je blijven vergezellen. De echo ervan zal de hele dag in je blijven naklinken en je helpen om positiever te zijn.

Kijk naar het mooie, vergeet het lelijke. Dan komt er een moment waarop ook het lelijke mooi wordt. Schenk je aandacht alleen aan het gelukkige moment, dan komt er een moment dat er niets meer is dat je ongelukkig noemt. Dan bestaan er geen ongelukkige momenten meer. Voor een positieve mind is alles mooi.

ttttThis post has already been read 392 times!

YoY soetra 054: Voel de bevrediging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *