YoY soetra 058: “Zie de wereld als een drama”

“Dat wat we als universum benoemen, lijkt wel een goocheltruc, een film. Als je gelukkig wilt zijn, kijk er dan ook zo naar.” Deze hele wereld lijkt wel een drama, dus wees er maar niet te serieus over. Als je te serieus bent, kom je in de problemen. Als je naar de wereld kunt kijken als een film, als een toneelstuk,  krijg jij je oorspronkelijke gewaarzijn, je bewustzijn weer terug. Er is stof op gekomen, omdat je zo serieus bent.

Die serieusheid creëert problemen en we zijn zelfs zo serieus dat zelfs als we een film zien, we ook stof verzamelen. Als we een film zien, vergeten we helemaal dat het slechts een film is. We nemen het zo serieus! De film is tot leven gekomen, we maken het tot werkelijkheid! En dit gebeurt overal, niet alleen in de bioscoop. Kijk naar het leven om je heen. Wat is het? Vele mensen hebben geleefd op deze aarde. Waar zijn ze gebleven? Waar zijn hun problemen gebleven? Als vandaag de hele menselijkheid zou verdwijnen, zou de aarde gewoon doordraaien, de bomen zouden groeien, de rivieren stromen en de zon zou opgaan. De aarde zou niets missen of zich afvragen waar de mensen gebleven zijn.

Het leven is een stroom en niets blijft (hetzelfde). Het is als een bewegende film, alles verandert in iets anders. Maar op het moment dat je het serieus neemt, raak je verstoord. Als je ongelukkig bent, neem je het leven te serieus. En probeer niet een manier te vinden om toch gelukkig te worden. Verander slechts je houding! Je kan niet gelukkig zijn met een serieuze geest. Met een vrolijke, feestelijke geest kan je wel happy zijn. Neem het hele leven als een mythe, een verhaal, een verzinsel. Het ís er één en zodra je het zo leeft, ben je niet meer ongelukkig. Ongeluk, ontevredenheid wordt veroorzaakt door te veel serieusheid.

Probeer het voor 7 dagen. Bedenk in die 7 dagen slechts één ding: de wereld, het hele leven is slechts een bioscoopfilm. En je zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor 7 dagen maar! Je zult gelukkig zijn en niet kunnen bevatten wat voor geluk je ten deel valt, want je hebt nog nooit happiness meegemaakt. Je kent graden van ontevredenheid: soms voel je heel erg ontevreden, soms ontevreden, en als je minder ongelukkig bent, dan noem je dat happiness. Werkelijk geluk ontstaat alleen, indien je geworteld bent in de houding dat de wereld slechts een spel is. Dus probeer het eens en doe alles in op feestelijke manier, het leven vierend, een rol spelend, niet een “echt” iets doen. Maak het leven een spel.

ttttThis post has already been read 354 times!

YoY soetra 058: “Zie de wereld als een drama”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *