YoY soetra 060: Aanvaarding

Objecten en verlangens zijn zowel in mij als in anderen. Laat ze door dat te aanvaarden getransformeerd worden. We meten met twee maten. De ene maat voor ons zelf en de andere voor alle anderen. Maar… Wat je niet wilt dat jou geschied, doe dat ook een ander niet. Als je kritiek hebt op anderen, pas die zelfde kritiek dan ook op jezelf toe. Meet niet met twee maten.

We zijn niet verschillend. We zijn allemaal hetzelfde! Met dezelfde verlangens waar jij mee rondloopt, loopt iedereen rond. Aanvaard ze en ze worden getransformeerd. Stop met denken dat jij al goed bent en de ander verkeerd. De vraag is niet of de wereld moet veranderen. De vraag is hoe jezelf kunt veranderen.

Hebzucht, boosheid, diefstal, moord… Veroordeel anderen niet. Het zaadje van alle “zonden” is ook in jou aanwezig. Wijs ook niets af. Wat onderdrukt wordt, wordt sterker. Breng alles aan de oppervlakte. Aanvaard het feit dat je niet perfect bent. Wees je er bewust van. In onwetendheid kun je veel doen. In bewustzijn kun je niet hebzuchtig, niet boos zijn.

ttttThis post has already been read 384 times!

YoY soetra 060: Aanvaarding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *