YoY soetra 073: Zie de hemel – eindeloos helder

ZIE DE HEMEL EINDELOOS HELDER, GA DIE HELDERHEID BINNEN.

Mind is verwarring, er is geen duidelijkheid.  Een kind wordt geboren. Een kind is helder, want de geest is er niet.  Op het moment dat geest verschijnt, wordt het onduidelijkheid, ontstaat er verwarring.  Een kind is helder, een helderheid, maar hij zal kennis, informatie moeten verzamelen, cultuur, religie, conditioneringen – allemaal nodig, heel nuttig. Je hele leven blijf je verzamelen. Je verzamelt stof. En dit gaat maar door.  Hoe meer je weet, des te onzekerder je wordt.

Bekijk het eens op deze manier: Je bewustzijn is net als de hemel en je geest is net als de wolken. De lucht blijft onaangetast door de wolken. Ze komen en gaan, laten geen litteken achter. De lucht blijft maagd: geen herinneringen, geen voetafdrukken, niets, er is geen geheugen. Helderheid kan worden bereikt als jij je bewust wordt van de hemel, als je focus verandert. Je bent nu gericht op de wolken en niet gericht op de hemel. Unfocus op de wolken en richt je op de hemel.

Mediteer op de hemel, een mooie zomerhemel zonder wolken, eindeloos leeg en helder, niets beweegt erin, een totale maagdelijkheid. Focus erop, mediteer erop, en voel deze helderheid. Word deze helderheid, deze ruimte-achtige helderheid. Als je mediteert op een open onbewolkte hemel, voel je plotseling dat de geest verdwijnt, de gedachten beginnen weg te vallen. Er zullen gaten verschijnen.  In het begin zijn het alleen momenten, maar zelfs die momenten transformeren. Meer en meer zal de geest vertragen, zullen er langere “gedachten”pauzes ontstaan. Minutenlang achtereen zal er geen gedachte zijn, geen wolk te zien zijn. Als er geen gedachte, geen wolk is, dan worden de buitenste en de binnenste hemel één. Echt, grenzen hebben nooit bestaan.

Oefen deze techniek voor ten minste veertig minuten en vergeet drie dingen niet. Eén: niet knipperen – staren. Het tweede punt: denk niet aan de hemel. Wees de hemel. Ga door met staren – alsof je probeert om een grens te vinden. Beweeg je in de diepte. Verplaats je zo ver als je kunt. Wanneer de hemel in je is binnengekomen, kun jij je ogen sluiten. Je zult in staat zijn om het binnen te zien ook. Niet meer nodig om te staren. Dus na veertig minuten, als je voelt dat de oneness aanwezig is, als er een gemeenschap is en je bent er deel van geworden en de geest is er niet meer, sluit dan je ogen en blijf in de heldere hemel binnenin.

De duidelijkheid zal helpen bij het derde punt: ga de helderheid binnen. Wees je bewust van de helderheid die overal om je heen is. Denk er niet over na, wees je slechts bewust van de helderheid, de zuiverheid, de onschuld. De zuiverheid is er. U hoeft hem niet te projecteren, je kunt hem gewoon voelen. Wees open en toegankelijk, zodat je het kunt voelen – en de helderheid is daar. Voel je vrouwelijk, ontvankelijk. Laat de dingen gebeuren. Be passief.

En als het geen zomer is, wat ga je dan doen?  Doe je ogen dicht, en als je gedachten ziet, doe dan gewoon alsof het drijvende wolken zijn in de lucht. Wees je bewust van de achtergrond, de hemel, sta onverschillig tegenover je gedachten. Besteed niet veel aandacht aan die gedachten, besteed aandacht aan de ruimte waarin ze bewegen. Gedachten bewegen; verkeer beweegt, let op de ruimte waarin ze passeren.

ttttThis post has already been read 364 times!

YoY soetra 073: Zie de hemel – eindeloos helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *