YoY soetra 075: Denk aan jezelf als licht

Ken jezelf als licht, in de staat van waken, slapen en dromen. Dit zijn de verdelingen van de mind, niet van je bewustzijn. Bewustzijn is de vierde. Dit zijn de wolken en je kunt ze een naam geven: de wakende wolk, een slapende wolk en een dromende wolk. Het zijn allemaal wolken en de ruimte waarin ze bewegen – de hemel – is onbenoemd, gewoon als de vierde gelaten.

In de wakende staat wordt je gedwongen allerlei dingen te doen. Je bent niet vrij. De maatschappij is er, regels zijn er, normen zijn er. Iedere cultuur betekent een conditionering: Een keus vóór en een ontkenning van bepaalde dingen. Je totale wezen wordt nergens geaccepteerd: dat wordt het niet, nergens. In je dromen kun je alles doen wat je wilt. Niemand bekommert zich erom; je bent alleen. Dromen zijn volkomen persoonlijk en omdat niemand er mee te maken heeft kun je volkomen vrij zijn.

In diepe slaap bent je opnieuw een ander mens. In diepe slaap valt alle conditionering weg.  Je kunt je zelfs je eigen naam niet herinneren. Vanuit je diepe slaap kun je niet zeggen wie je bent, geen identiteit. In het waakgebied besta je in relatie tot de maatschappij. In het droomgebied besta je in relatie tot je verlangens. In diepe slaap besta je in relatie tot de natuur, diep in de schoot van de natuur.

De meditatie: ken jezelf als licht, in de staat van waken, slapen, dromen. Je moet beginnen in de staat van waken. Als je wakker bent – je beweegt, je eet, je werkt – denk dan aan jezelf als licht. Stel je het voor. In je hart brandt een vlam en je lichaam is niets anders dan een lichtend aura rond de vlam. Laat het diep in je mind en je bewustzijn doordringen. Vertel het tegen niemand. Als anderen om je heen zich bewust worden van de verandering. De ervaring van een subtiel licht om je heen, de warmte die ze voelen als ze dicht bij je komen,  dan ben je klaar voor de tweede stap.

De tweede stap houdt in dat je het meeneemt in je dromen. Nu kun je het meenemen in je dromen. Het is werkelijkheid geworden. Door verbeelding heb je een realiteit aan het licht gebracht. Het is echt zo. Alles bestaat uit licht. Je bent licht, want ieder deeltje materie is licht. Blijf dan aan de vlam denken terwijl je in slaap valt. Terwijl je het herinnert… herinnert… herinnert… val je in slaap. En de herinnering gaat door. Gaandeweg beweeg jij je in de dromen met de gewaarwording dat je een vlam binnenin je hebt. Als in al je dromen deze werkelijkheid wordt onthuld – dat je licht bent, een vlam, een brandende vlam – verdwijnen alle dromen. En zodra je gaat inslapen met de gewaarwording dat je een vlam bent, dan ben je in je slaap bewust. De slaap gebeurt nu alleen met je lichaam, niet met jou.

Lichamen hebben brandstof nodig, ze hebben rust nodig. Bewustzijn wordt nooit geboren, wordt nooit oud, sterft nooit. Het heeft geen brandstof nodig, geen rust nodig. Het is zuivere energie, permanente eeuwigdurende energie. En als het lichaam slaapt, weet je dat. Als dit gebeurt dan ben je het vierde geworden. Dit zijn de bewustzijnstoestanden. En degene die zich binnen deze bewustzijntoestanden beweegt, ben jij. Maar dat jij is de vierde – en die vierde is wat je de ziel noemt. Die vierde is wat je goddelijk noemt. Die vierde is wat je het onsterfelijke element noemt. Het eeuwige leven.

ttttThis post has already been read 374 times!

YoY soetra 075: Denk aan jezelf als licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *