YoY soetra 098: Voel de vrede in je hart

Doordring, terwijl je in een gemakkelijke houding bent, een gebied tussen de oksels geleidelijk met grote vrede. Je moet in een gemakkelijke ontspannen houding zijn. Vecht niet met de houding Je kunt op een gemakkelijke stoel zitten en ontspannen. Doe alleen je ogen dicht en voel, over je gehele lichaam. Begin van de benen af – voel of er één of andere spanning is of niet. Als je voelt dat er iets van spanning is, doe één ding: maak de spanning erger. Breng haar tot een climax – ontspan dan plotseling zodat je kunt voelen hoe de ontspanning zich daar nestelt.

Richt je in het bijzonder op de gelaatsspieren, want die dragen 90% van de spanningen. Span dus je gezicht zo veel als mogelijk, en wees er niet verlegen over. Ontspan dan plotseling. Doe het vijf minuten lang, zodat je kunt voelen dat elk van de ledematen in het gehele lichaam ontspannen is. Vergeet het lichaam dan. Sluit je ogen en voel het gebied tussen de twee oksels, de borst, het hartgebied. Op het moment dat je lichaam ontspannen is, komt er vrede in je hart. Het hart wordt stil, ontspannen , harmonieus.

Breng je aandacht, je hele gewaarzijn op je borst en voel hem heel bewust met vrede gevuld worden; er manifesteert zich onmiddellijk veel vrede. Als je vrede kunt vinden, wordt je leven met liefde gevuld. De kwaliteit van deze liefde is niet bezitterig; ze is niet rond één gecentreerd. Je liefde wordt alleen een tedere liefde, een mededogen, een diep invoelen. En nu kan niemand, zelfs geen minnaar, je meer uit het lood slaan, want je vrede heeft al wortels gekregen en je liefde komt als een schaduw van je innerlijke vrede.

Kom eerst op je eigen houtje in jezelf tot vrede, dan ben je niet afhankelijk, dan is liefde niet je behoefte. Dan is liefde alleen maar een geven. Je hebt een teveel aan vrede dus wil je het delen. Dan is het alleen een geven zonder het idee van wat krijg ik terug; zij is onvoorwaardelijk.

En het is één van de geheimen dat hoe meer je geeft, hoe meer het ook jou ten beurt valt. Hoe meer je geeft en deelt, hoe meer het van jou zelf wordt. Hoe dieper je de schatkamer binnengaat, hoe meer je kunt doorgaan met aan iedereen uit te delen. Wanneer je deze vrede voelt, ben je verder van de oppervlakte weg. Niet dat er daar geen dingen voorvallen – maar wanneer je dit experiment probeert en wanneer je vol van vrede bent, voel je een afstand; het lawaai komt van de straat, maar er is nu een grote afstand, een grote ruimte. Het gebeurt wel, maar het brengt geen verwarring, het brengt je eerder een diepere stilte.

Het is een wonder. Er gebeuren dingen aan de periferie. Jij bent er niet in verwikkeld. Niets stoort je dus, je bent er niet in verwikkeld – je hebt het overstegen. En het hart is natuurlijk de bron van de vrede. Jij creëert niets, je komt alleen bij een bron die er altijd is. Dus probeer het. Het is zo gemakkelijk dat je kunt doorgaan deze techniek op elk moment te doen.. Gewoon ’s avonds als je in bed ligt, of ’s morgen kun je het doen. De wereld zal er totaal anders uitzien omdat die vrede ook van je ogen afstraalt. Er is een magneet. Vrede is een magneet. Iemand die innerlijke vrede kent heeft een vibratie om zich heen. Waar hij ook gaat, iedereen zou dichter bij hem willen zijn, open, met vertrouwen.

Je hele levensstijl kan veranderen als je een beetje dichter bij het centrum komt – en de hele levensopvatting en het hele resultaat. Als je vredig bent wordt de hele wereld vredig voor je. Het is gewoon een weerspiegeling. Al wat je bent wordt over alles gereflecteerd. Iedereen wordt een spiegel.

ttttThis post has already been read 358 times!

YoY soetra 098: Voel de vrede in je hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *