YoY soetra 099: Laat je in alle richtingen uitdijen

Je hebt een oneindige ziel en een oneindig wezen, maar je voelt altijd beperkingen. Je voelt je ingesloten, gevangen gezet. Die begrenzing, die “gevangschap” is een product van je eigen geest. Je hebt begrenzing gecreëerd voor zekerheid, voor veiligheid. Hoe nauwer de begrenzing, hoe meer je het gevoel van zekerheid hebt. Begrenzing creëert echter ook een gevoel van “opgesloten zijn”.

Veiligheid en vrijheid kunnen niet samen gaan. Als je vrijheid wilt, moet je aan veiligheid, zekerheid inboeten. Leven is onzekerheid. Als je bereid bent om in onzekerheid te leven, ben je Vrij. Ben je angstig, dan creëer je een gevangenis. Je raakt uitgeblust, doods. Als je voor zekerheid gaat, knijp je je leven langzaam dood.

…Laat je in alle richtingen uitdijen. Geen begrenzingen, oneindig worden, één worden met oneindige ruimte… Dit is met je mind onmogelijk. Stop je pogingen een zeker leven te creëren. Sloop de muren om je heen. Voor het eerst voel je dan de regen rechtstreeks op je neervallen, voel je de wind rechtsreeks blazen, de zon komt rechtstreeks voor jou op. Deze vrijheid maakt je meer levend, meer vloeiend, meer open, rijker, stralender. Je bent in de open lucht en dat is heerlijk!

Dan kun je deze techniek doen. …Laat je in alle richtingen uitdijen. Als er geen muren zijn, dan is er geen punt waarop je eindigt. Je begint simpelweg in je hart en eindigt nergens… Je hebt een centrum en de periferie gaat door met uitdijen. En door en door. De hele kosmos wordt je periferie. In deze uitgestrektheid zal je ego, je lijden simpelweg verdwijnen. Mind kan alleen bestaan in een nauw gebied. Ingekapseld zijn is het probleem.

Dus creëer geen zekerheden. Bouw geen muren om je heen. Leef natuurlijk, blijf levend, leef gevaarlijk, leef een kwetsbaar leven, open, zodat je alles kan gebeuren. Laat alles met je gebeuren. Hoe meer jou gebeurd, hoe rijker je bent.

ttttThis post has already been read 380 times!

YoY soetra 099: Laat je in alle richtingen uitdijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *