YoY soetra 105: Verwezenlijk de eenheid van bestaan

 In waarheid staan vormen niet los van elkaar. Niet afgescheiden zijn het alomtegenwoordig wezen en je eigen vorm. Besef dat beide gemaakt zijn van dit bewustzijn. In waarheid staan vormen niet los van elkaar. Onze werkelijkheid is een gelijktijdig naast elkaar bestaan. Het is onmogelijk om jezelf voor te stellen als éénling.

Je bestaat met anderen. Ze geven je reden van bestaan. Ben je mooi of lelijk? Ben je man of vrouw? Zonder anderen is er niets over te zeggen. We zien vormen als afzonderlijk, maar dat zijn ze niet. Elke vorm is met andere aaneengeschakeld. Vormen bestaan in een patroon.

Zelfs jouw vorm en de vorm van het gehele bestaan zijn niet afgescheiden. Je bent er één mee. Zonder dat kun je niet zijn. En het andere is ook waar, maar moeilijk te bevatten: het universum kan ook niet zijn zonder jou.

Vormen zijn niet afzonderlijk, ze zijn niet afgescheiden, ze zijn één. Alleen de verschijning geeft afbakeningen en begrenzingen. Dit kan een verwezenlijking worden en je het overweegt, erin doordringt. Het wordt een verwezenlijking, niet een doctrine, niet een gedachte. Het wordt een verwezenlijking: Ja, ik ben één met het universum en het universum is één met mij.

In waarheid staan vormen niet los van elkaar. Niet afgescheiden zijn het alomtegenwoordig wezen en je eigen vorm. Besef dat beide gemaakt zijn van dit bewustzijn. Realiseer je niet alleen dat je gemaakt bent van dit bewustzijn, realiseer je dat alles om je heen gemaakt is van dit bewustzijn. Als alles goddelijk is, dan is het geheel van het bestaan goddelijk. Waarheen jij je blik ook richt, je kijkt naar het goddelijke.

ttttThis post has already been read 403 times!

YoY soetra 105: Verwezenlijk de eenheid van bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *