Wie zijn wij? Lees hieronder over de oprichters van Tantra-YoY: Solana en Satori.

Solana

Wie zijn wij: Tantra-YoY en Solana17 jaar geleden ben ik samen met Satori het tantrapad opgegaan. Een heel nieuwe wereld ging voor mij open. Al een tijd leefde ik met het verlangen mijn gevoel meer de ruimte te geven. En daar vond ik alle mogelijkheden toe!

Mijn gelukkige jeugd in een gezin met 6 kinderen liep naadloos over in een huwelijk, een baan in het onderwijs en twee heerlijke kinderen! Tja, geen tijd voor alleen zijn. Voor rust, voelen. Niet al te veel tijd om overal van te genieten…… Geen tijd genómen ook. Waarom niet? Simpel: onbekendheid en onbewustheid.

Het tantrapad bracht mij een nieuwe weg. Een weg van steeds meer genieten. Een weg van mogen zijn zoals ik ben, juist ook van mezelf. Niet hoeven te veranderen, beter te moeten worden. Een weg van voelen, van stromen. Van bewustzijn. Ik werd me bewust van mijn innerlijke onrust. En van mijn onvermogen om alleen te zijn en me daar goed bij te voelen. Van mijn neiging om overal een oordeel over te hebben.

In onze meditatieve tantravorm heb ik steeds meer van die rust ervaren. En ik kan meer en meer bij/met mezelf zijn en daarvan genieten. Geen alleen-zijn of rust, die leidt tot een teruggetrokken, passief leven, nee….. dat niet. Wel steeds meer het besef dat genieten en innerlijke rust niet voortkomt uit dingen “van de buitenkant”: het goed hebben; een partner “hebben”, vakanties… Nee, genieten komt in steeds grotere mate door het ophouden met verlangen naar meer, anders, beter. Wie zijn wij: Solana is heerlijkDoor het ophouden met strijd en verzet tegen wat ik niet wil.  Leven in de flow van wat er op mijn pad komt, accepteren wat er is, een focus op wat licht en liefde in mijn leven brengt…. Genieten van binnenuit, mijn levensvreugde, YoY, ervaren. O, dat is nog veel heerlijker dan al het andere. Al is er niets dat me verbiedt om ook te genieten van de mooie, fijne, lekkere “gewone” dingen die het leven biedt. Leven in deze wereld vol uitdaging. De uitdaging om mezelf te (durven) te zijn, te zijn wie ik werkelijk ben. In de wereld staan, actief zijn, genieten, leven, ervaren, stromen. In verbinding zijn met mensen.

Het tantrapad is voor mij een pad van liefde, van warmte in mijn hart. Door groeiend bewustzijn, door minder verlangen en meer overgave aan wat het leven biedt….  In verbinding met mezelf, met Satori, met anderen…. In verbinding met de wereld, het bestaan!! Ja, dat brengt heel veel happiness in mijn leven. Dat is wat mij gelukkig maakt.

En dat is dan ook wat ik wil delen.


Satori

Ik ben opgegroeid in een zeer veilige, rationele en prestatiegerichte omgeving. Studeren, werken en carrière maken was het devies. Aldus geschiedde. Getrouwd, twee mooie zoons, alle materiële welvaart, wat wil een mens nog meer? Feitelijk maar één ding, gelukkig zijn. En dat werd steeds moeilijker…

Wie zijn wij: Tantra-YoY en SatoriTantra heeft mijn hart weer geopend en mij de weg laten zien naar geluk. De balans tussen body, mind, heart and soul is voor mij essentieel. Ik heb jaren te veel vanuit mijn hoofd geleefd en dat richtte schade aan. Jammer. Nu leef ik veel meer vanuit mijn hart, mijn gevoel, in een mooie balans. Tantra als mijn levenspad. Inner YoY in mijn leven.

Osho “ leerde” mij te leven in liefde en bewustzijn. Overgave aan het leven en al wat er is. Acceptatie van mezelf en anderen precies zoals ze zijn. Tantra openbaarde mijn levensenergie en is voor mij een levensvisie geworden. Tantra opende de weg naar mijn innerlijke vreugde en geluk. Solana is hierin mijn Tantrische levensgezel.

Wie zijn wij: Tantra-YoY en SatoriSamen kunnen wij zo heerlijk samensmelten en overstromen van liefde. Het is ook heerlijk om onze ervaringen te mogen delen met anderen. In/via de workshops ontmoeten wij vele mooie mensen. Merken we dat we een klein beetje licht in de wereld kunnen laten schijnen. We werken graag met (ons) licht en liefde. Hoe heerlijk is het als we dan na een uur, een dag, een weekend zoveel stralende ogen/gezichten kunnen zien. Dát is zo inspirerend!! Dát geeft zo’n extra vervulling. Als we samen zo heerlijk open en kwetsbaar kunnen zijn. Als we liefde en bewustzijn kunnen “gebruiken” om onze inner YoY te kunnen ervaren in het leven.

Naast Osho, Solana en Tantra-YoY heb ik nog een passie in mijn leven…. Online Tantra Leren. Onze jarenlange ervaring hebben we nu ook in online cursussen gestopt. Een heuse online tantrabeleving. Ja het kan… We hebben een instapcursus, diverse themacursussen en een volledige tantra training. Zie www.Online-Tantra-Leren.nl.

De engelse versie van Online Tantra vind je hier: Online-Tantra.Com


Waarom heten wij Tantra-YoY ?Wie zijn wij: Waarom heten wij Tantra-YoY

Joie de vivre, joy of living, gioia de vivere, levensvreugde, YoY. YoY is ons woord voor genieten van het leven: via de zintuigen, in actie, in rust, met energie. En niet zo maar genieten: onze sleutels liggen in innerlijke vreugde vanuit liefde en met zo veel mogelijk bewustzijn. Dat geeft zo veel heerlijke rust, van waaruit we speels en springlevend door het leven gaan. En we stromen steeds meer over… Het is zo heerlijk om te mogen delen. Dat maakt ons heel dankbaar. Een manier om te delen vonden we in het mediteren met/bij mensen thuis. We wilden daar steeds meer in gaan doen en nu organiseren we dus vele Tantra-YoY activiteiten. We hopen jou daar ook binnenkort te zien!

Satori en Solana in Shiva ShaktiSatori en Solana in Shiva Shakti

Tot gauw…